Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βενεζουέλα δημιούργησε φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Η Βενεζουέλα δημιούργησε φάρμακο κατά του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκολας Μαδούρο,

Τη δική της απάντηση στη μάχη της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να παρουσιάσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προς πιστοποίηση, η Βενεζουέλα.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο και πρόκειται για ένα αντιικό φάρμακο που είναι κανό να θεραπεύσει από τον Covid-19 δίχως να προκαλεί παρενέργειες.

«Θέλω να πω ότι η Βενεζουέλα έχει αναπτύξει ένα φάρμακο που εξουδετερώνει 100% τον κορωνοϊό» ανέφερε ο Ν. Μαδούρο και συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για ένα «εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιικό».

Το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της χώρας μελετά τη θεραπεία του ιού τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζούλας, και έχει ως βάση ένα μόριο που ονομάζεται TR-10.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φάρμακο είναι απολύτως ασφαλές καθώς «δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού» και δεν προκαλεί παρενέργειες.

Υπενθυμίζεται πως το Καράκας έλαβε το ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό τον Οκτώβριο ενώ ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι αναμένονται χιλιάδες εμβόλια από την Κίνα το προσεχές διάστημα.

Σχετικά άρθρα