Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο Μακρόν τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό

Ιρανός ΥΠΕΞ: Ο Μακρόν τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ,

Ότι «τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό», κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου για τον «ισλαμιστικό αυτονομισμό» και για την ελευθερία της έκφρασης που επιτρέπει τα σκίτσα για τον προφήτη Μωάμεθ.

Η προσβολή 1,9 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων -και των ιερών στοιχείων τους- λόγω των φρικτών εγκλημάτων τέτοιων εξτρεμιστών είναι μια καιροσκοπική ευκαιριακή κατάχρηση της ελευθερίας της έκφρασης, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

«Αυτό το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό».

Σύμφωνα με τον Ζαρίφ, «οι μουσουλμάνοι είναι τα πρώτα θύματα της “λατρείας του μίσους” που υποστηρίζεται από τα αποικιοκρατικά καθεστώτα και διαδίδεται από τους συνεργάτες τους».

Ο Μακρόν μίλησε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Σαμουέλ Πατί, του καθηγητή που αποκεφαλίστηκε σε ισλαμιστική επίθεση γιατί έδειξε αυτά τα σκίτσα στην τάξη.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε τότε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δημοσίευση αυτών των σκίτσων.

«Θα συνεχίσουμε. Σεβόμαστε όλες τις διαφορές σε πνεύμα ειρήνης.

»Δεν θα δεχτούμε ποτέ τη ρητορική του μίσους και υπερασπιζόμαστε τη λογική συζήτηση», έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του γαλλικού κράτους την Κυριακή το απόγευμα, μήνυμα το οποίο επανέλαβε επίσης στα αραβικά και στα αγγλικά.

Σχετικά άρθρα