ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιζέτ Ιζτζάν: Η Τουρκία πάει ολοταχώς προς προσάρτηση των Κατεχομένων

Ιζέτ Ιζτζάν: Η Τουρκία πάει ολοταχώς προς προσάρτηση των Κατεχομένων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ηγέτης του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΒΚΡ), Ιζέτ Ιζτζάν, αναφερόμενος στην δήλωση του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι ότι «δεν θα συζητάμε την ομοσπονδία για άλλα 50 χρόνια», ανέφερε πως τα πράγματα βαίνουν προς προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία και τόνισε ότι ήρθε η ώρα «για κοινό αγώνα αφήνοντας κατά μέρος τις πικρίες, τα εγώ και τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Ιζτζιάν σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι «εάν υλοποιηθεί η πολιτική της προσάρτησης, αυτή θα σημαίνει το τέλος της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της τουρκοκυπριακής ταυτότητας».

Σημείωσε στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι η κατεχόμενη Κύπρος θα μετατραπεί σε επαρχία της Μερσίνας και θα διοριστεί ένας κυβερνήτης για να το διοικεί και πρόσθεσε ότι η Τουρκία στηρίζει τον Ερσίν Τατάρ για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική της προσάρτησης.

Με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών άρχισε να δημιουργείται βήμα με βήμα το απαραίτητο κλίμα για την προσάρτηση, είπε ο Ιζτζάν προσθέτοντας ότι «σε πολλές του ομιλίες ο Τατάρ είπε ότι θα εφαρμόσει όλες τις οδηγίες της Τουρκίας και όλοι πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που θα έρθει στην ημερήσια διάταξη η προσάρτηση θα συναινέσει και σε αυτό».

Ανάφερε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία είναι η κλιμάκωση της έντασης με τους γείτονές της σε μια προσπάθεια να κάνει να ξεχαστούν τα εσωτερικά της προβλήματα, προσθέτοντας ότι όπως φαίνεται μετά τις «εκλογές» η πιο πιθανή πολιτική και στην Κύπρο είναι η πολιτική του πολέμου.

«Θα συνεχιστεί ο αγώνας, όμως ο χρόνος πρόκειται να τελειώσει για τους υποστηρικτές της ειρήνης.

»Γι’ αυτό τον λόγο, ήρθε η ώρα για κοινό αγώνα αφήνοντας κατά μέρος τις πικρίες, τα εγώ και τα προβλήματα», είπε.

Σχετικά άρθρα