ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Κίνας: Eίμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε πιθανούς εισβολείς

Πρόεδρος Κίνας: Eίμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε πιθανούς εισβολείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Σι Τζινπίνγκ,

Η Κίνα δεν θα επέτρεπε ποτέ σε καμία δύναμη να παραβιάσει την εθνική της κυριαρχία ή να διασπάσει την ιερή της επικράτεια καθώς είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοιες απειλές, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Σι Τζιπίνγκ.

«Ποτέ δεν θα καθίσουμε πίσω παρακολουθώντας να βλάπτουν την εθνική μας κυριαρχία, την ασφάλεια και τα αναπτυξιακά μας συμφέροντα.

»Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε οποιαδήποτε δύναμη να παραβιάσει και να διασπάσει το ιερό έδαφος της μητέρας πατρίδας.

»Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο, ο λαός της Κίνας σίγουρα θα ανταποκριθεί με ένα καταστροφικό χτύπημα εναντίον τους» δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Κίνα δεν επιδιώκει τον επεκτατισμό και αντιτίθεται σθεναρά στον ηγεμονισμό.

«Στον σημερινό κόσμο, οποιαδήποτε μέθοδος εκβιασμού, αποκλεισμού και ακραίας πίεσης είναι εντελώς αναποτελεσματική!

»Οποιαδήποτε συμπεριφορά που ενέχει ηγεμονισμό και εκφοβισμό απλά δεν θα δουλέψει!» δήλωσε ο Σι Τζιπίνγκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κίνας βρέθηκε στη συνάντηση για την 70η επέτειο των εθελοντών του λαού της Κίνας που στάλθηκαν σε βοήθεια της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας «για να αντισταθούν στην επιθετικότητα των ΗΠΑ».

Οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον έχουν κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της δραστηριότητας της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να αυξήσουν την παρουσία τους στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή με την ανάπτυξη πτητικών επιχειρήσεων και ασκήσεων.

Σχετικά άρθρα