Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν συνομίλησε με Πασινιάν και Αλίεφ για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Μακρόν συνομίλησε με Πασινιάν και Αλίεφ για κατάπαυση πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γαλλία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Εμανουέλ Μακρόν, Ιλχάμ Αλίεφ, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ,

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, συνέχισε την Πέμπτη τις διπλωματικές προσπάθειές του για μια κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποδεχόμενος τον Αρμένιο ομόλογό του, Αρμέν Σαρκισιάν, αφού προηγουμένως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.

Την Τετάρτη η Αρμενία απέκλεισε «κάθε διπλωματική λύση» με το Αζερμπαϊτζάν, με φόντο τις άκαρπες μέχρι στιγμής προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να διαπραγματευτούν μια βιώσιμη εκεχειρία.

Ο Μακρόν συμμετείχε στις 17 Οκτωβρίου στη μεσολαβητική προσπάθεια που κατέβαλε η Ομάδα του Μινσκ (Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ) και η οποία οδήγησε στην υπόσχεση μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, η οποία όμως παραβιάστηκε πολύ γρήγορα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις μεταξύ των Αζέρων και των Αρμένιων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ «πλησιάζει τις 5.000».

Το Παρίσι αποφάσισε να στείλει ιατροφαρμακευτική βοήθεια για τους τραυματίες.

Οι λεπτομέρειες αυτής της αποστολής θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά άρθρα