Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Πέφτουν τα ποσοστά του Ερντογάν και των εταίρων του

Δημοσκόπηση: Πέφτουν τα ποσοστά του Ερντογάν και των εταίρων του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκρίζοι Λύκοι, Δημοσκοπήσεις, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η υποστήριξη για το κυβερνών ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ταγίπ Ερντογάν έπεσε κατά 2.4 μονάδες τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας το αναμενόμενο ποσοστό του σε 36,7, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων KONDA, όπως αναφέρει η εφημερίδα BirGün.

Ο εταίρος του κόμματος Ερντογάν, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (MHP), οι γνωστοί Γκρίζοι Λύκοι, επίσης έχασε 1,1% της υποστήριξής του, με το ποσοστό του να διαμορφώνεται στο 10,6%.

Έτσι, συνολικά η στήριξη προς την κυβερνητική συμμαχία του Ερντογάν φτάνει στο 47.3 %

Την ίδια ώρα το «Καλό Κόμμα» (İYİP), το οποίο ίδρυσαν πρώην μέλη του ΜΗΡ, διάσπαση των Γκρίζων Λύκων, κέρδισε ποσοστό υποστήριξης 14,8%, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) αποσπά υποστήριξη 21.6%, ενώ το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) 11.5%.

Τα υπόλοιπα τουρκικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των δυο «αποσχίσεων» από το ΑΚΡ – το Κόμμα του Μέλλοντος (GP) και το Κόμμα Δικαιοσύνης και Προόδου (DEVA), αποσπούν από κοινού ένα ποσοστό της τάξης του 4.8%, δείχνει η έρευνα της KONDA.

Το διαρκώς αυξανόμενο μπλοκ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων εμφανίζει ποσοστό 36%, ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων δείχνει να πέφτει – 23.2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει μετά βεβαιότητας το κόμμα AKP του Ερντογάν, το 6.7% το MHP, 13.6% το CHP, 9.4% το İYİP και 7.3% το HDP.

Ένα ακόμη εύρημα της έρευνας είναι ότι το 18% δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα να τα βγάλει οικονομικά πέρα μέχρι το τέλος του μήνα, ένα 22% λέει πως απέκτησε χρέη μέσα στον Σεπτέβρη και ένα 60% δηλώνει πως έχει κάποια οικονομικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα