Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Αναγκαίο ένα σύστημα ελέγχου όπλων – Οι ΗΠΑ χάνουν την κυριαρχία τους

Πούτιν: Αναγκαίο ένα σύστημα ελέγχου όπλων – Οι ΗΠΑ χάνουν την κυριαρχία τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο κόσμος δεν θα έχει μέλλον χωρίς ένα σύστημα ελέγχου των όπλων, με τη συμφωνία πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών να βρίσκεται σε λεπτές ισορροπίες.

Η Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα απέρριψε μια ρωσική πρόταση για μια άνευ όρων παράταση ενός έτους της τελευταίας συνθήκης για τον περιορισμό των στρατηγικών πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέρριψαν την προηγούμενη εβδομάδα την ρωσική πρόταση να παραταθεί η ισχύς της συνθήκης για ένα χρόνο χωρίς όρους, την οποία είχε κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι οποιαδήποτε πρόταση που δεν περιλαμβάνει το πάγωμα όλων των πυρηνικών κεφαλών θα ήταν «θνησιγενής».

Μιλώντας μέσω συνδέσμου βίντεο σε συνάντηση του φόρουμ Valdai Discussion Club, ο Πούτιν είπε ότι η ασφάλεια της Ρωσίας δεν «απειλείται» εάν δεν παραταθεί η συνθήκη.

Η συμφωνία New Start (Συνθήκη Στρατηγικής Μείωσης Όπλων), που υπογράφηκε το 2010 και αναμένεται να λήξει τον Φεβρουάριο 2021, περιορίζει τον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τους πυραύλους που τα μεταφέρουν.

Τον περασμένο χρόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την συμφωνία-ορόσημο για τις Πυρηνικές Δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF), που είχε υπογραφεί στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η οποία απαγόρευε την ανάπτυξη πυρηνικών και συμβατικών βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρούζ με βεληνεκές 500- 5.500 χιλιομέτρων, ισχυριζόμενες ότι η Ρωσία παραβιάζει την συμφωνία.

«Οι ΗΠΑ χάνουν την κυριαρχία τους»

Παράλληλα, ο Πούτιν,αναφερόμενος στην Κίνα και την Γερμανία είπε πως «τείνουν να γίνουν υπερδυνάμεις, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να διεκδικούν την κυριαρχία που είχαν κατά το παρελθόν. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην διεθνή κατάσταση.

«Η Κίνα ως προς το οικονομικό της εκτόπισμα και την πολιτική της επιρροή οδεύει ενεργά προς το στάτους της υπερδύναμης.

»Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Γερμανία», είπε ο Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος έχει μετασχηματισθεί αισθητά ο ρόλος στις διεθνείς υποθέσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας.

«Ακόμη και οι ΗΠΑ, οι οποίες κάποια στιγμή κυριαρχούσαν απόλυτα, είναι ήδη αμφίβολο αν μπορούν να διεκδικούν την αποκλειστικότητα.

»Αλλά και γενικά χρειάζονται μια τέτοιου είδους αποκλειστικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες;» παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα