Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανική διπλωματική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους Κούρδους στη Β/Α Συρία

Αλβανική διπλωματική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους Κούρδους στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Διπλωματικό Σώμα, Καμισλί, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία,

Επίσημη αλβανική διπλωματική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρέσβη Μαρκ Γαρίμπ, πρεσβευτής της Αλβανίας σε Λίβανο, Συρία και Ιορδανία και σύμβουλος του Έντι Ράμα για Μέση Ανατολή, Κόλπο και Αφρική, τον συνταγματάρχη Νάνο, διευθυντή της αλβανικής αντιτρομοκρατικής και τον ταγματάρχη Ντοντέχ, επισκέφθηκαν τη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, οι Αλβανοί έγιναν δεκτοί από το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατικής Επικράτειας της Βόρειας Συρίας, στην οποία κυριαρχούν οι Κούρδοι, στην πόλη Καμισλί, τη ντε φάκτο «πρωτεύουσα» της αυτονομίας ανατολικά του Ευφράτη.

Με τους Αλβανούς είχαν συνομιλίες ο συμπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων, Αμπντούλ Καρίμ Ομάρ, ο αναπληρωτής του Φανάρ Κααΐτ και ορισμένοι ακόμα αξιωματούχοι.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα πολιτικής, ασφάλειας, συνθηκών σε προσφυγικά στρατόπεδα και συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Αλβανία δεν είναι μια χώρα που μας έχει συνηθίσει σε διπλωματικές πρωτοβουλίες και κινήσεις.

Είναι πάμφτωχη, στρατιωτικά ανύπαρκτη, εσωστρεφής.

Η Συρία δεινοπάθησε τα προηγούμενα χρόνια από τους Αλβανούς τζιχαντιστές, που μετέβησαν από χώρες των Βαλκανίων -και της Αλβανίας συμπεριλαμβανομένης- για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αλβανοί επίσης έχουν τη φήμη, όχι αβάσιμα, ότι είναι μισθοφόροι των Τούρκων, οπότε, τι σκοπούς έχουν και έσπευσαν να συναντήσουν τους Κούρδους;

Να σημειωθεί ότι το καθεστώς Ράμα «σχεδιάζει» να εγκαταστήσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία στη Βόρεια Ήπειρο, ώστε να αλλοιώσει περαιτέρω τη δημογραφία της αναγνωρισμένης μειονοτικής ελληνικής αυτής περιοχής και παράλληλα να εγκαταστήσει ένα ισλαμικό θύλακα στην πλάτη της Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα