ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το γερμανικό ΥΠΕΞ προτρέπει σε «διάλογο» Ελλάδας-Τουρκίας για την έρευνα και διάσωση

Το γερμανικό ΥΠΕΞ προτρέπει σε «διάλογο» Ελλάδας-Τουρκίας για την έρευνα και διάσωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Διεθνή Σύμβαση του 1979 για τη θαλάσσια Έρευνα και Διάσωση παραπέμπει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νέο και ως συνήθως έκνομο και απαράδεκτο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το περασμένο Σάββατο η Τουρκία.

Επαναλαμβάνει δε τη θέση του Βερολίνου για επίλυση των «αμφιλεγόμενων ζητημάτων» στην Ανατολική Μεσόγειο μόνο μέσω διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων.

Ξαφνικά έγινε «αμφιλεγόμενο ζήτημα» η έρευνα και η διάσωση; Οι Γερμανοί είναι «φίλοι μας», αυτό δεν διαδίδει η κλίκα των γερμανοτσολιάδων;

Σύμφωνα με την απαράδεκτη ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Διεθνής Σύμβαση του 1979 για τις υπηρεσίες θαλάσσιας Έρευνας και Διάσωσης (Σύμβαση SAR) προβλέπει ότι οι περιοχές ευθύνης για τις εθνικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα θα πρέπει να καθοριστούν από τα ενδιαφερόμενα συμβαλλόμενα κράτη μέσω συμφωνίας μεταξύ τους.

»Αυτό ισχύει και στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας διάσωσης είναι εντελώς ανεξάρτητη από την οριοθέτηση των εθνικών θαλάσσιων συνόρων, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

»Έχουμε ήδη τονίσει πολλές φορές ότι μια λύση στα αμφιλεγόμενα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων».

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προφανώς αγνοεί τον παρακάτω χάρτη, ή απλά, για μια ακόμη φορά, παίζει στην πλευρά της Τουρκίας:

Σχετικά άρθρα