Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κατηγορεί Μακρόν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους μουσουλμάνους

Ο Ερντογάν κατηγορεί Μακρόν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους μουσουλμάνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ισλάμ, Μουσουλμάνοι, Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Για προσπάθεια να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μήνυμά του στη σύνοδο των επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων των χωρών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ως μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουμε πολλές σκληρές δυσκολίες, από τον τρόμο έως την πείνα, από τις εσωτερικές διαμάχες έως τις συνωμοσίες.

»Δυστυχώς σε πολλές περιοχές μας χύνονται αίμα και δάκρυα.

»Ποτέ δεν είναι δυνατόν να δεχτούν μια εικόνα που ο αποθανών και ο δολοφόνος λένε “Αλλαχού Ακμπάρ” (ο Θεός είναι μεγάλος).

»Τα μέλη αυτής της θρησκείας δεν μπορούν ποτέ να κάνουν σφαγές.

»Εάν σήμερα οι μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουν εθνοτικές και διαμάχες θρησκευτικών δογμάτων από το Ιράκ μέχρι την Υεμένη οφείλεται στο γεγονός ότι απομακρυνόμαστε από το Κοράνι», ανέφερε.

«Η θλιβερή εικόνα μέσα στην οποία βρίσκονται οι μουσουλμάνοι ενθαρρύνει τους ιμπεριαλιστές και τους εχθρούς του Ισλάμ», πρόσθεσε.

«Όσοι ανησυχούν από την άνοδο του Ισλάμ επιτίθενται κατά της θρησκείας μας επικαλούμενοι τις κρίσεις που οι ίδιοι προκάλεσαν.

»Οι δηλώσεις ενάντια στο Ισλάμ είναι προσπάθεια των δυτικών πολιτικών να καλύψουν τις αποτυχίες τους».

Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι έννοιες όπως γαλλικό ισλάμ, ευρωπαϊκό ισλάμ και αυστριακό ισλάμ που ήρθαν στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

«Η βασική επιδίωξη αυτών των προσπαθειών των οποίων ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν είναι επικεφαλής, είναι να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα