Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Ερσίν Τατάρ απεσύρθη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος»

Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Ερσίν Τατάρ απεσύρθη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ερσίν Τατάρ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Τουρκία,

Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ (Ersin Tatar) απεσύρθη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», γράφει η ιστοσελίδα Agora Dialogue.

Ο Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν λογιστής του Ασίλ Ναδίρ (Polly Peck) στα κατεχόμενα.

Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ υπηρετούσε ως βοηθός λογιστής της εταιρίας του Ασίλ Ναδίρ Polly Peck στα κατεχόμενα, προτού καταρρεύσει η εταιρία στο Λονδίνο με τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο καταδολίευσης.

Με τον ιδιοκτήτη της, Τουρκοκύπριο Ασίλ Ναδίρ, να «διαφεύγει» από το Λονδίνο στα κατεχόμενα το 1993 για να επιστρέψει σχεδόν μια 20ετία αργότερα το 2010 για να ξεκαθαρίσει το όνομά του, όπως είχε δηλώσει τότε.

Δικάστηκε στα βρετανικά δικαστήρια για 76 κατηγορίες καταδολίευσης και καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο του Λονδίνου στις 23 Αυγούστου 2012 για 10 χρόνια φυλάκισης σε βρετανικές φυλακές για 10 κατηγορίες κλοπής (καταδολίευσης) ύψους £28.8 εκ. από την εταιρία του Polly Peck που κατέρρευσε το 1990.

Ο Ναδίρ αργότερα με παρέμβαση της Τουρκίας μεταφέρθηκε για εκτέλεση της υπόλοιπης ποινής στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2016 όπου εντός 24 ωρών αφέθη ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα…

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο: Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Ersin Tatar απεσύρθη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος»

Σχετικά άρθρα