Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απειλεί Τούρκους αυτοεξόριστους σε ευρωπαϊκές χώρες – Τέσσερις στόχοι της MİT

Ο Ερντογάν απειλεί Τούρκους αυτοεξόριστους σε ευρωπαϊκές χώρες – Τέσσερις στόχοι της MİT
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αυστρία, Γερμανία, Δημοσιογράφοι, Κατασκοπεία, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Πράκτορες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουηδία, Τουρκία, Τούρκοι,

Το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν ξεκίνησε να «πιάνει» Τούρκους αντικαθεστωτικούς που έχουν βρει άσυλο, ως αυτοεξόριστοι, σε χώρες της Ευρώπης, μεταδίδει το Turkish Minute.

Τελευταία φορά που η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT πραγματοποίησε επιχείριση σε ευρωπαϊκό έδαφος ήταν το 2018, όταν απήγαγε έξι Τούρκους πολίτες από το Κόσοβο.

Το τουρκικό καθεστώς στοχοποίησε δύο αυτοεξόριστους δημοσιογράφους και δύο πανεπιστημιακούς.

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, που ζει στη Σουηδία από το 2016, ξυλοκοπήθηκε από τρεις αγνώστους έξω από το σπίτι του στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στις 17 Σεπτεμβρίου δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε, μέσα σε 40 λεπτά, ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου Τζαν Ντουντάρ, πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ», που έχει καταφύγει στη Γερμανία, θα δημευθούν εκτός εάν επιστρέψει στην Τουρκία εντός 15 ημερών.

Ο Τζαν Ντουντάρ αποκάλυψε ότι το καθεστώς Ερντογάν εξόπλιζε τους τζιχαντιστές στη Συρία και προφυλακίστηκε το 2016.

Δυόμιση μήνες μετά την απελευθέρωσή του, η κράτησή του κρίθηκε αδικαιολόγητη, στις 6 Μαΐου 2016, έγινε απόπειρα δολοφονίας του μπροστά στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αποκαλύφθηκε πριν ένα μήνα, το καθεστώς Ερντογάν διέταξε τη δολοφονία της Μπεριβάν Ασλάν, πανεπιστημιακού και Αυστριακής πολιτικού, κουρδικής καταγωγής από την Τουρκία.

Στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι και ο πανεπιστημιακός Μπουράκ Τζοπούρ, που διδάσκει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Έσσεν στη Γερμανία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην τουρκική αντικαθεστωτική ιστοσελίδα Ahval, η οικογένειά του στην Τουρκία προειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από τη MİT.

Η φωνή στο τηλεφώνημα, δεν αποκάλυψε ταυτότητα, είπε στους γονείς του Τζοπούρ ότι ο γιος τους πρέπει να πάψει να ασκεί κριτική στον Ερντογάν και να υπερασπίζεται το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα HDP.

Προηγουμένως είχε κατηγορηθεί ότι υποστήριζε τους οπαδούς του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Τζοπούρ προειδοποίησε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ίσως αποπειραθούν να απαγάγουν αντικαθεστωτικούς από τη Γερμανία για να τους μεταφέρουν στην Τουρκία, όπως έκαναν στο Κόσοβο.

Σχετικά άρθρα