Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφγανός τζιχαντιστής αποκεφάλισε καθηγητή στη Γαλλία επειδή έδειξε στους μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ

Αφγανός τζιχαντιστής αποκεφάλισε καθηγητή στη Γαλλία επειδή έδειξε στους μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποκεφαλισμός, Γαλλία, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Ο καθηγητής που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστή το απόγευμα της Παρασκευής σε προάστιο του Παρισιού, είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, ανέφερε αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ο τζιχαντιστής αποκεφαλιστής έπεσε στη συνέχεια νεκρός από αστυνομικά πυρά σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Δικαστική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δράστης αποκεφάλισε το θύμα του, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά η Αστυνομία, και ότι στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το θύμα ήταν καθηγητής ιστορίας σε ένα κολέγιο του Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ.

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, τρομοκράτες της Αλ Κάιντα σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Νωρίτερα, η Εισαγγελία ανέφερε ότι ο αποκεφαλιστής του καθηγητή ήταν άνδρας που γεννήθηκε στο Αφγανιστάν και το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι το συμβάν σύμφωνα με την Αστυνομία καταγράφηκε στις 16.30 τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας), κατά την διάρκεια που αστυνομικοί έκαναν περιπολία με ποδήλατα, και αντιλήφθηκαν τον άνδρα οπλισμένο άνδρα με «μεγάλο μαχαίρι», ο οποίος τους επιτέθηκε φωνάζοντας «αλλαχού ακμπάρ». Τότε άνοιξαν πυρ και έπεσε νεκρός.

Σχετικά άρθρα