Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν και Ερντογάν συνομίλησαν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Πούτιν και Ερντογάν συνομίλησαν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βλάντιμιρ Πούτιν, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Άγκυρα επιθυμεί μια οριστική λύση στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του στον Ερντογάν για τη συμμετοχή μαχητών από χώρες της Μέσης Ανατολής στις συγκρούσεις στον θύλακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Πούτιν και Ερντογάν επιβεβαίωσαν εκ νέου τη σημασία της εκεχειρίας, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, στον πόλεμο και θεωρητικά τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο.

Νωρίτερα, η Ρωσία απηύθυνε νέα έκκληση στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, αφού οι αντιμαχόμενες πλευρές κατηγόρησαν ξανά η μία την άλλη για νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας.

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία ότι επιχείρησε να επιτεθεί στους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου και προειδοποίησε για μια «σοβαρή» απάντηση.

Η Τουρκία κατηγόρησε την Αρμενία ότι κατέλαβε αζέρικο έδαφος και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει πλήρως το Αζερμπαϊτζάν.

Η Άγκυρα έχει καλέσει επανειλημμένα την Ομάδα του Μινσκ, (με επικεφαλής τη Γαλλία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ), να παροτρύνει την Αρμενία να αποσυρθεί από την περιοχή.

Σχετικά άρθρα