Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: Μην περιμένετε επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: Μην περιμένετε επιστροφή στην κανονικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπιλ Γκέιτς,

Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κλινικών δοκιμών εμβολίων κατά του κορωνοϊού που διακόπτονται λόγω των παρενεργειών τους οι κυβερνήσεις και η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται μπροστά στο επόμενο πρόβλημα από την ίδια την ανεύρεση ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου: να πείσουν τους πολίτες τους να εμβολιαστούν, τονίζει ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξή του στο NBC.

Παράλληλα προειδοποίησε να μην αναμένεται η επιστροφή στην κανονικότητα, πριν βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού, 2ης γενιάς.

Αυτό ακριβώς θεωρούν πως θα είναι και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξάλειψη του COVID-19 κορυφαίοι αναλυτές της Goldman Sachs σε πρόσφατο ερευνητικό τους σημείωμα.

Μετά τις προσπάθειες να πλήξει τον FDA του Προέδρου Τραμπ ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, προχωρά σε μια σειρά συνεντεύξεων για να αναδείξει τη συνεργασία του ιδρύματός του με τον ΠΟΥ και να παροτρύνει τον κόσμο να σταματήσει να ανησυχεί και να αποδεχτεί το εμβόλιο, μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο.

Ο Γκέιτς έχει πει ότι δεν αναμένει την ευρεία διαθεσιμότητα των εμβολίων πριν τα τέλη του 2021, παρά το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι ακόμη άγνωστη, ωστόσο, υπό το πρίσμα των ασθενών που επαναμολύνθηκαν με κορωνοϊό, ο Γκέιτς διόρθωσε ότι ακόμη και τα πρώτα εμβόλια θα παρέχουν πλήρη ανοσία, προκειμένου να ωθήσει στον εμβολιασμό.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC προειδοποίησε ότι ο κόσμος «δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα» έως ότου πολλοί άνθρωποι έχουν στη διάθεσή τους ένα δεύτερο εξαιρετικά αποτελεσματικό εμβόλιο κορωνοϊού γεγονός που μπορεί να απέχει χρόνια από σήμερα.

Ο μόνος τρόπος για να επανέλθουμε πλήρως στο φυσιολογικό και να μπορούμε να ζούμε όπως πριν είναι να έχουμε, ίσως όχι την πρώτη γενιά εμβολίων, αλλά τελικά ένα εμβόλιο που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, και το οποίο θα παίρνουν πολλοί άνθρωποι, εξαλείφοντας έτσι την ασθένεια σε παγκόσμια βάση, δήλωσε ο Γκέιτς.

Σχετικά άρθρα