Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ήρθε η ώρα να τα χαλάσουμε με τον Ερντογάν» – Δισέλιδη καταχώρηση στους New York Times

«Ήρθε η ώρα να τα χαλάσουμε με τον Ερντογάν» – Δισέλιδη καταχώρηση στους New York Times
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα New York Times, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τουρκία,

Στη σαββατιάτικη έντυπη έκδοση της εφημερίδας Νew Υork Τimes δημοσιεύεται πληρωμένη δισέλιδη καταχώριση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «JFK–Justice for Kurds» με τίτλο «Ήρθε η ώρα να τα χαλάσουμε με τον Ερντογάν».

Η JFK είναι –όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της- μια μη κερδοσκοπική Γαλλο-Αμερικανική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη για την προστασία των Κούρδων και την αφύπνιση της διεθνούς κοινής γνώμης για το κουρδικό ζήτημα.

Η πληρωμένη καταχώριση έγινε με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.

Η πρώτη σελίδα της πληρωμένης καταχώρισης αναφέρεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης που την υπογράφουν ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί (Bernard–Henri Levy) (president) και ο δρ. Τόμας Κάπλαν (Dr. Thomas S. Kaplan) (chairman).

H ανακοίνωση καταδικάζει την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά των Κούρδων της Συρίας και στηλιτεύει την Αμερικανική αποχώρηση από εκεί, αφήνοντας εγκαταλελειμμένους στο έλεος της Τουρκίας, τους σύμμαχους Κούρδους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Από την Κύπρο έως τη Λιβύη, από τα νησιά του Αιγαίου έως τη Συρία, από το Ιράκ έως το Λίβανο, από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έως τις μακρινές ακτές της Ερυθράς θάλασσας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενισχυμένος από τη στρατιωτική του συμμαχία με το Κατάρ, συνιστά μια απειλή για την περιοχή».

Επίσης στην πρώτη σελίδα, υπάρχουν αποσπάσματα δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ενδεικτικά της επιθετικότητάς του, μεταξύ των οποίων:

«Δεν υπάρχει κάποια δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη χώρα μας.

»Δεν θα διστάσουμε να θυσιάσουμε μάρτυρες σε αυτήν τη μάχη – είναι οι λαοί της Ελλάδας, της Γαλλίας κάποιων χωρών της βόρειας Αφρικής και του Κόλπου έτοιμοι να κάνουν τέτοιες θυσίες;».

Σχετικά άρθρα