Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεθυσμένη αναισθησιολόγος έστειλε στο θάνατο 28χρονη έγκυο στη Γαλλία

Μεθυσμένη αναισθησιολόγος έστειλε στο θάνατο 28χρονη έγκυο στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλκοόλ, Αναισθησιολόγος, Βέλγιο, Γαλλία,

Μια 51χρονη αναισθησιολόγος από το Βέλγιο που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης καισαρικής με τραγικά αποτελέσματα και κάθισε στο εδώλιο στη Γαλλία, παραδέχθηκε πως ο εθισμός της στο αλκοόλ είναι «ασύμβατος» με το επάγγελμά της, την πρώτη ημέρα της δίκης της.

«Αναγνωρίζω σήμερα ότι ο εθισμός μου ήταν ασύμβατος με το επάγγελμά μου», «θα μετανιώνω για αυτόν τον θάνατο ολόκληρη τη ζωή μου», δήλωσε η Χέλγκα Βότερς ενώπιον του δικαστηρίου του Πο (νοτιοδυτική Γαλλία).

Η αναισθησιολόγος ανέγνωσε μια δήλωση χωρίς να ρίξει ούτε ένα βλέμμα στην οικογένεια του θύματος, της 28χρονης Βρετανίδας Σίνθια Χόουκ.

Κατόπιν, είπε ότι θα ήθελε να μη μιλήσει καθόλου κατά τη διάρκεια της δίκης, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή.

«Θεωρώ πως έριξαν πάνω μου όλο το βάρος αυτής της τραγωδίας», είπε η γιατρός, η οποία συχνά υποβάθμιζε την ευθύνη της κατά τη διάρκεια της έρευνας, επικαλούμενη κυρίως τις δυσκολίες επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας των χειρουργών.

Εξήγησε, επίσης, ότι «δεν είναι ακόμη ικανή να ελέγξει» τον αλκοολισμό της, επισημαίνοντας πως δεν θέλει να «παραστήσει το θύμα».

Έξι χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, η αναισθησιολόγος κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης το μέγιστο 3 ετών.

Υπό δικαστικό έλεγχο, ζει αυτή τη στιγμή στο σπίτι των γονιών της στο Βέλγιο.

Την 26η Σεπτεμβρίου του 2014, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ, υπέπεσε σε σειρά ιατρικών λαθών, κατά τη διάρκεια της επέμβασης καισαρικής στην Σίνθια Χόουκ, η οποία έπρεπε να είχε γεννήσει λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η Βότερς της έκανε επισκληρίδιο το απόγευμα, όμως η εγκυμοσύνη περιπλεκόταν και θεωρήθηκε επιβεβλημένη η καισαρική.

Η ανάσα της αναισθησιολόγου μύριζε αλκοόλ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το μωρό γεννήθηκε γύρω στις 22.20 το βράδυ και τότε ξεκίνησαν οι επιπλοκές για την άτυχη γυναίκα.

«Η Σύνθια άρχισε να κινείται, να ξυπνάει, έκανε εμετό.

»Έδωσε μάχη και κατάφερε να βγάλει τον σωλήνα», κατέθεσε ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Έπειτα από σειρά ιατρικών λαθών της γιατρού, η νεαρή Βρετανίδα απεβίωσε 4 ημέρες μετά, έπειτα από ανακοπή, χωρίς να προλάβει να δει το μωρό της, που γεννήθηκε υγιές.

Ενώπιον των ερευνητών, η κατηγορούμενη γιατρός παραδέχθηκε πως είχε ξεκινήσει την ημέρα της με ένα μείγμα από βότκα και νερό, «όπως κάθε ημέρα» τα τελευταία 10 χρόνια και είχε βγει το βράδυ για να πιει «ένα ποτήρι ροζέ κρασί» ή δύο σε σπίτι φίλων της.

Η αναισθησιολόγος εθίστηκε στο αλκοόλ αφότου χώρισε με τη σύντροφό της το 2005.

Παρά το γεγονός ότι είχε απολυθεί δύο φορές για σοβαρά λάθη σε σχέση με τον αλκοολισμό της στο Βέλγιο, «για το ιστορικό της δεν είχε ενημερωθεί ο ιατρικός σύλλογος του Βελγίου», αποκάλυψε ερευνητής της Αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα