Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τρομοκράτης Χεκματιάρ, που είχε τον Ερντογάν στα πόδια του, στέλνει μουτζαχεντίν ενισχύσεις στο Αζερμπαϊτζάν

Ο τρομοκράτης Χεκματιάρ, που είχε τον Ερντογάν στα πόδια του, στέλνει μουτζαχεντίν ενισχύσεις στο Αζερμπαϊτζάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Αφγανιστάν, Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ισλαμιστές, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε σε συμφωνία με τον Αφγανό ισλαμιστή ηγέτη Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ (Gulbuddin Hekmatyar), πρώην πρωθυπουργό του Αφγανιστάν επί καθεστώτος Ταλιμπάν, για τη μεταφορά νέων τρομοκρατικών ομάδων στον πόλεμο εναντίον της αρμενικής Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Την καταγγελία έκανε ο γενικός γραμματέας της προεδρίας της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, Βαχράμ Μπογοσιάν, όπως μεταδίδει η Δημόσια Αρμενική Ραδιοφωνία.

«Όπως αναφέρει πηγή, τις επόμενες ημέρες οι μισθοφόροι θα μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν.

»Αυτό είναι άλλο ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι τουρκικές Αρχές προσπαθούν να μετατρέψουν την περιοχή του Αζερμπαϊτζάν σε εστία συγκέντρωσης τρομοκρατών στο υψηλότερο επίπεδο», σημείωσε ο Μποχοσιάν.

Ο Ερντογάν κουλουριασμένος στα πόδια του τζιχαντιστή σαν χανουμάκι

Ο 71χρονος Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ περιλαμβάνεται στις λίστες διεθνών τρομοκρατών των Ηνωμένων Πολιτειών και με τον Ερντογάν έχει παλιά σχέση, ο Τούρκος πρόεδρος συνήθιζε να κάθεται στα πόδια του, σαν υπάκουο σκυλάκι [διαβάστε ΕΔΩ].

Η φωτογραφία και το βίντεο του Ερντογάν να κάθεται στα πόδια του ηγέτη των Μουτζαχεντίν τραβήχτηκε το 1993, όταν ο Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ είχε εξαπολύσει αντίποινα εναντίον κατοίκων της Καμπούλ για τη «συνεργασία» τους με τη σοβιετική κυβέρνηση.

Ο Χεκματιάρ υπέγραψε το 2016 συνθήκη ειρήνης με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, του δόθηκε χάρη και έτσι του επιτράπηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά από 20 χρόνια αυτοεξορίας.

Υπέρ της τουρκικής κυριαρχίας στη Μεσόγειο

Πριν ένα μήνα, ο Χεκματιάρ τάχθηκε στο πλευρό της Τουρκίας στην ένταση με την Ελλάδα και κατέκρινε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως μετάδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μιλώντας μετά την προσευχή της Παρασκευής σε ένα τζαμί στην έδρα του κόμματος του στην Καμπούλ. με εκατοντάδες άτομα να παρευρίσκονται, ο αρχηγός του κόμματος «Hezb-e-Islami» δήλωσε ότι οι αμφιλεγόμενες παρατηρήσεις του Εμμανουήλ Μακρόν πηγάζουν από φόβους ότι η Τουρκία θα αναδυθεί ως ένα ισχυρότερο έθνος εκμεταλλευόμενη τους πόρους της Μεσογείου μέχρι το 2023.

«Διαβεβαιώνουμε τους πιστούς και επαγρυπνούμενους ανθρώπους της Τουρκίας ότι, Θεού θέλοντος, αυτές οι συνωμοσίες θα αποτραπούν.

»Ο πιστός λαός της Τουρκίας και η ευγενής ηγεσία της δεν πρέπει να φοβούνται τις κυρώσεις και τις απειλές», δήλωσε ο πρώην Αφγανός πρωθυπουργός και αρχιτρομοκράτης.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Χεκματιάρ νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά άρθρα