Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Λάιτ» αποδοκιμασία της τουρκικής εισβολής στην Αμμόχωστο από τον Μπορέλ που συμπαθεί τους Τούρκους

«Λάιτ» αποδοκιμασία της τουρκικής εισβολής στην Αμμόχωστο από τον Μπορέλ που συμπαθεί τους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμμόχωστος, Βαρώσια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ζοζέπ Μπορέλ, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Η ανακοίνωση στην οποία προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Αμμόχωστο «δεν βοηθά» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Δεν βοηθά», είπε, ο γνωστός για τη συμπάθεια του στους Τούρκους κ. Μπορέλ. Κι ενώ «θύμα» αυτής της επιθετικότητας είναι χώρα μέλος της ΕΕ, η Κύπρος. Η οποία συστηματικά βιάζεται και εκβιάζεται.

Όλοι χειροκροτούμε όρθιοι και με συγκίνηση την γελοία δήλωση του αστειάνθρωπου Μπορέλ και της αυλής του, που τόσο αγαπάνε την Τουρκία επειδή εμείς τους το επιτρέπουμε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν συνεχίζοντας την προκλητική συμπεριφορά του ανακοίνωσε την Τρίτη το άνοιγμα μέρους της παραλίας των Βαρωσίων, της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αλλά και τον Επίτροπο της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι, να καταδικάζουν την κίνηση του Τούρκου προέδρου.

Η κίνηση αυτή «θα αυξήσει τις εντάσεις και θα κάνει πιο δύσκολο το να υπάρξει συμφωνία σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο κ. Μπορέλ.

Όπως ανέφερε, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με την οποία η ΕΕ θα ζητεί από την Τουρκία «να σταματήσει αυτή την ενέργεια».

Ε, άμα της ζητήσει ο Μπορέλ να σταματήσει αυτή την ενέργεια, έντρομος ο Ερντογάν είναι βέβαιο πως θα τη σταματήσει.

Να σημειωθεί ότι η ενέργεια της Τουρκίας σε σχέση με την επέκταση του παραλιακού μετώπου της κατεχόμενης Αμμοχώστου προκάλεσε την καταδίκη του Εθνικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, του οποίου προήδρευσε ο Ν. Αναστασιάδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος ανέγνωσε κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούσιος, «το Εθνικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρία, πέραν της ενημέρωσης που έτυχε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και των απόψεων που εκφράστηκαν από τα πολιτικά κόμματα, επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στη σημερινή παράνομη ενέργεια της Τουρκίας σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

»Το Εθνικό Συμβούλιο: Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις σημερινές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, και ειδικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ 550 (1984) και 789 (1992) και καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει και να συμμορφωθεί με τα πιο πάνω ψηφίσματα.

»Η δεύτερη παράγραφος είναι αυτή στην οποία διαφωνεί το ΕΛΑΜ».

Την «ανησυχία» του εξέφρασε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζοντας ότι η θέση του ΟΗΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει αμετάβλητη και ορίζεται από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

Μας εμπαίζουν κανονικά, το έχετε καταλάβει.

Σχετικά άρθρα