Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκουτέρες: Σκάνδαλο η παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Γκουτέρες: Σκάνδαλο η παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Λαθρεμπόριο Όπλων, Λιβύη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

«Σκάνδαλο» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει από το 2011 το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Λιβύη και έκτοτε παραβιάζεται διαρκώς σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Μιλώντας σε μια συνάντηση με θέμα την παρακολούθηση των όσων συμφωνήθηκαν στη διάσκεψη του Βερολίνου τον Ιανουάριο για την εμπόλεμη βορειοαφρικανική χώρα, ο Γκουτέρες τόνισε πως οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν σε αυτή τη διάσκεψη «πρέπει να τηρηθούν και να εφαρμοστούν».

«Αυτό περιλαμβάνει την πλήρη και άνευ όρων εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

»Οι παραβιάσεις του εμπάργκο αποτελούν σκάνδαλο και θέτουν υπό αμφισβήτηση τη βασική δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ειρήνη», είπε.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι οι ξένες παραδόσεις όπλων και άλλη στρατιωτική υποστήριξη «πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Η πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος από το 2011 μετά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του δικτάτορα Μουάμαρ Καντάφι και από τότε έχει γίνει πεδίο μάχης αντίπαλων δυνάμεων με εμπλεκόμενες χώρες μεταξύ άλλων την Τουρκία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σχετικά άρθρα