Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όρμπαν προς ομοφυλόφιλους: «Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα»

Όρμπαν προς ομοφυλόφιλους: «Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Όρμπαν, Ομοφυλόφιλοι, Ουγγαρία,

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν επιτέθηκε χθες Κυριακή κατά ενός βιβλίου για παιδιά το οποίο παρουσιάζει ομοφυλόφιλους, ζητώντας «να αφήσουν τα παιδιά μας ήσυχα».

«Η Ουγγαρία έχει νόμους για την ομοφυλόφιλο, που βασίζονται σε μια ιδιαίτερα ανεκτική και υπομονετική προσέγγιση», δήλωσε ο Ορμπάν στη διάρκεια συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

«Όμως δεν πρέπει να ξεπερνιέται μια κόκκινη γραμμή», πρόσθεσε, επικρίνοντας «μια προκλητική ενέργεια».

«Για να συνοψίσω την άποψή μου: αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα», υπογράμμισε ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν έκανε τις δηλώσεις αυτές όταν ρωτήθηκε για ένα βιβλίο που εξέδωσε οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ στο οποίο παρουσιάζονται παραδοσιακά παραμύθια και μύθοι με πρωταγωνιστές ανθρώπους από περιθωριοποιημένες μειονότητες (ΛΟΑΤΚΙ, άτομα με ειδικές ανάγκες, Ρομά κτλ).

Έτσι η Σταχτοπούτα είναι λεσβία και σε ένα άλλο παραμύθι ένας διεμφυλικός σκοτώνει δράκους.

Κίνημα της κοινωνίας των πολιτών ζήτησε την απόσυρση του βιβλίου από τα καταστήματα και μια βουλευτής της ακροδεξιάς έσκισε ένα αντίτυπό του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Εκδοτών καταδίκασε τις αντιδράσεις αυτές, συγκρίνοντάς τες με τις πρακτικές λογοκρισίας «των ναζί και των κομμουνιστών», την ώρα που χάρη στην έμμεση διαφήμιση αυξάνονται οι πωλήσεις του βιβλίου αυτού.

Ο Όρμπαν που επέστρεψε στην εξουσία το 2010 έχει επιβάλει μια υπερσυντηρητική πολιτική στην Ουγγαρία, μια χώρα όπου ήδη από τη δεκαετία του 1960 αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία και οι ενώσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αναγνωρίστηκαν το 1996.

Το 2018 ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου του για «μια νέα πολιτιστική εποχή», με στόχο κυρίως την υπεράσπιση των παραδοσιακών και χριστιανικών αξιών.

Την ίδια χρονιά αφαιρέθηκε η μελέτη των δύο φύλων από τα πανεπιστημιακά μαθήματα.

Επίσης ακυρώθηκε το μιούζικαλ «Μπίλι Έλιοτ» που θα ανέβαζε η εθνική Όπερα της Ουγγαρίας λόγω έλλειψης κρατήσεων έπειτα από μια εκστρατεία των φιλοκυβερνητικών μέσων που κατηγορούσαν το έργο ότι προωθεί την ομοφυλοφιλία.

Σχετικά άρθρα