Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπερπληθυσμός δεν αφήνει την Αίγυπτο «να σηκώσει κεφάλι» – Δεν τον προφταίνει η ανάπτυξη

Ο υπερπληθυσμός δεν αφήνει την Αίγυπτο «να σηκώσει κεφάλι» – Δεν τον προφταίνει η ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Οικονομική Ανάπτυξη,

«177 γεννήσεις στην Αίγυπτο κάθε ώρα… Η αύξηση του πληθυσμού καταβροχθίζει το μέρισμα της ανάπτυξης… και σοβαρές βλάβες στην υγεία λόγω της “επαναλαμβανόμενης εγκυμοσύνης”», έχει τίτλο δημοσίευμα της αιγυπτιακής «Ahram» που αναδημοσιεύουν οι Μικρές Εκδόσεις.

Οι εκθέσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αιγύπτου αναφέρουν ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου έχει ανέλθει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, αφού μόλις σε 235 ημέρες υπήρξε αύξηση του πληθυσμού κατά ένα εκατομμύριο άτομα.

Αυτό ισοδυναμεί, όπως αναφέρει το αιγυπτιακό δημοσίευμα, με 177 γεννήσεις ανά ώρα.

«Ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού επηρεάζει τις αναπτυξιακές προσπάθειες που καταβάλλονται από το κράτος και απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από όλα τα κόμματα (υπουργεία – φορείς – εξειδικευμένα συμβούλια – κοινωνία των πολιτών – άτομα) για τον περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού και τη μείωση αυτού του ποσοστού προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία με το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης, ώστε τα μέλη της κοινωνίας να μπορούν να αποκομίσουν τους καρπούς της ανάπτυξης», σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Ahram.

Ο Δρ Χαλέντ Αμπντέλ Αζίζ αλ Σατούχι -καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Al-Qasr Al-Aini του Καΐρου- λέει ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός είναι μια κοινή ευθύνη μεταξύ των δύο μερών που πρέπει να συμφωνηθεί έτσι ώστε και οι δύο να αναλάβουν τις ευθύνες τους, έτσι ώστε ο άντρας να μην αφήσει την ευθύνη για τη γέννηση των παιδιών στη μητέρα.

Ο καθηγητής επιβεβαίωσε ότι το 41% ​​των παντρεμένων γυναικών δεν χρησιμοποιούν αντισύλληψη, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν ψευδείς πεποιθήσεις σχετικά με την αντισύλληψη και τις επιδράσεις της, που τις εντείνουν ορισμένοι μισθοφόροι της θρησκείας που λένε ότι η Σαρία απαγορεύει την αντισύλληψη.

Ο πληθυσμός υπερέβη τα 100 εκατομμύρια

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού, προέκυψε η ιδέα των θετικών κινήτρων για τις οικογένειες, ώστε να ενθαρρύνονται να έχουν μόνο δύο παιδιά, αφού ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού έφτασε το 2,5% πέρυσι και ο αριθμός των Αιγυπτίων εντός της χώρας καταγράφηκε στα 99,3 εκατομμύρια τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα