Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

64 Σύροι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες με Αρμενίους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

64 Σύροι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε μάχες με Αρμενίους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Ισλαμιστές, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι,

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ερίζουν για την κυριότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 1.200 Σύροι, οι οποίοι είχαν πολεμήσει εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία, έχουν σταλεί στην πολύπαθη περιοχή, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις των Αζέρων στρατιωτών.

Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 64 Σύροι, εκ των οποίων οι 36 το τελευταίο 48ωρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρμενία έχει επανειλημμένως κατηγορήσει την Τουρκία, σύμμαχο του Αζερμπαϊτζάν, ότι στέλνει Σύρους μισθοφόρους στην εμπόλεμη ζώνη, κάτι το οποίο η Άγκυρα ούτε έχει διαψεύσει, ούτε έχει επιβεβαιώσει.

Τις παραπάνω κατηγορίες υιοθετεί και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έκανε προσφάτως λόγο για 300 τζιχαντιστές, οι οποίοι έφυγαν από τη Συρία και μέσω της Τουρκίας μετέβησαν στο Αζερμπαϊτζάν.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση εναντίον της Τουρκίας, καταγγέλλοντας την κατάφωρη ανάμιξη της χώρας στην εμπόλεμη σύρραξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι μάχες ξεκίνησαν το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, το Μπακού υποστηρίζει ότι έχει τραυματίσει ή θανατώσει πάνω από 2.300 Αρμένιους, ενώ έχει καταστρέψει περίπου 200 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Την ίδια ώρα, οι αρμενικές Αρχές κάνουν λόγο για 400 νεκρούς Αζέρους στρατιώτες, καθώς και για την καταστροφή δεκάδων αρμάτων μάχης του Αζερμπαϊτζάν.

Η περιοχή Ναγκόρνο – Καραμπάχ βρίσκεται στον νότιο Καύκασο.

Το μεγαλύτερο μέρος τελεί υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, η οποία αποτελεί ένα de facto ανεξάρτητο κράτος.

Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αρμενικής καταγωγής.

Μέχρι το 1994, όταν ξέσπασε η πρώτη κρίση, η συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, ενώ έως σήμερα εξακολουθεί να αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της αζέρικης επικράτειας.

Σχετικά άρθρα