Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ισπανία αλληλέγγυα στην Κύπρο: «Απορρίπτουμε τις μονομερείς ενέργειες»

Η Ισπανία αλληλέγγυα στην Κύπρο: «Απορρίπτουμε τις μονομερείς ενέργειες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ισπανία, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλες Λάγια εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη της χώρας της προς την Κύπρο έναντι των εντάσεων με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι η Ισπανία απορρίπτει μονομερείς ενέργειες και ότι μια διαρκής λύση μπορεί να εξευρεθεί μόνο μέσω διαλόγου.

Σε κοινές της δηλώσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, η κ. Λάγια είπε ότι η παρουσία της στην Κύπρο «σαφώς θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς εσάς, όπως σας είπα και είπα επίσης στον Πρόεδρο το πρωί, αλληλεγγύης και υποστήριξης στην Κύπρο έναντι των εντάσεων.

»Των εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Των εντάσεων με την Τουρκία».

Εντάσεις, πρόσθεσε, «οι οποίες πιστεύουμε ότι δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω μονομερών ενεργειών».

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει μια μονομερής λύση στα προβλήματα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

»Γι αυτό απορρίπτουμε τις μονομερείς ενέργειες οι οποίες δεν βοηθούν στην εξεύρεσης μιας διαρκούς λύσης.

»Η μόνη οδός για μια διαρκή λύση είναι μέσω διαπραγματεύσεων, μέσω διαλόγου, που είναι αυτό που υποστηρίζει η Ισπανία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αυτό το οποίο υποστηρίζει η Ισπανία μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κύπρος προσβλέπει στην ΕΕ και τους εταίρους της για αλληλεγγύη στην πράξη.

Σχετικά άρθρα