Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αρμένιοι κατέστρεψαν στρατιωτική φάλαγγα των Αζέρων Τούρκων (βίντεο)

Οι Αρμένιοι κατέστρεψαν στρατιωτική φάλαγγα των Αζέρων Τούρκων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βίντεο, Δημοκρατία του Αρτσάχ, Καύκασος, Ναγκόρνο Καραμπάχ,

Η περιοχή της αρμενικής Δημοκρατίας του Αρτσάχ, γνωστή ως Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε την Κυριακή πως 16 στρατιώτες της σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Την Κυριακή τα ξημερώματα οι Αζέροι Τούρκοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά των αρμενικών θέσεων στο Αρτσάχ, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για αστάθεια στον νότιο Καύκασο, έναν διάδρομο για τους αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας του Αρτσάχ γνωστοποίησε ότι κατέστρεψε τέσσερα ελικόπτερα του Αζερμπαϊτζάν, 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 10 τεθωρακισμένα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Νεώτερη καταμέτρηση αναφέρει 30 αζέρικα κατεστραμμένα τανκς και τεθωρακισμένα και 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σας ενδιαφέρει: Δείτε τα τανκς του Αζερμπαϊτζάν να ανατινάζονται το ένα πίσω από το άλλο (βίντεο)

Εξάλλου, το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, ενέκρινε την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές και πόλεις λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών.

Το σχέδιο προβλέπει την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, όπως και σε πόλεις όπως η Γκαντζά και το Γκοϊγκόλ.

Νέο βίντεο που ανάρτησε το αρμενικό υπουργείο Άμυνας, στον λογαριασμό του στο YouTube, δείχνει μια αζέρικη φάλαγγα, αποτελούμενη από καμιόνια και τεθωρακισμένα, ολότελα κατεστραμμένη:

Σχετικά άρθρα