Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από το 80% των Βρετανών δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τον κορωνοϊό

Πάνω από το 80% των Βρετανών δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Περισσότερο από το 80% των Βρετανών πολιτών δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες απομόνωσης όταν εμφανίσουν συμπτώματα κορωνοϊού ή έρθουν σε επαφή με άτομο που έχει διαγνωσθεί θετικό, ενώ η πλειονότητα επίσης αδυνατεί να εντοπίσει τα συμπτώματα της νόσου.

Η έρευνα εγείρει μεγάλα ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του προγράμματος Test and Trace της Αγγλίας, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να συγκρατήσει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, με νέους περιορισμούς.

Η έρευνα, με πρωτοβουλία του King’s College του Λονδίνου, διαπίστωσε ότι μόνο το 18,2% των ατόμων που ανέφεραν ότι είχαν συμπτώματα κορωνοϊού τις τελευταίες 7 ημέρες, δεν είχαν φύγει από το σπίτι τους από τότε που εμφάνισαν τα συμπτώματα και μόνο το 11,9% έκανε τεστ.

Βάσει της ίδιας έρευνας μόνο το 10,9% των ατόμων που είχαν οδηγίες από το πρόγραμμα Test and Trace να απομονωθούν -μετά από στενή επαφή με κρούσμα κορωνοϊού-, το είχε κάνει για 14 ημέρες όπως απαιτείται.

Η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα εισήγαγε πρόστιμα έως 10.000 λίρες για παραβίαση των κανόνων απομόνωσης και προσφέρει ένα επίδομα ύψους 500 λιρών σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους που χάνουν το εισόδημά τους από την καραντίνα.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι η οικονομική στήριξη θα μπορούσε να ενθαρρύνει την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

«Τα αποτελέσματά μας υποδηλώνουν ότι οι οικονομικοί περιορισμοί και οι ευθύνες αποτελούν εμπόδιο για την απομόνωση», αναφέρουν.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε ένα σύστημα τεστ και εντοπισμού πρωτοποριακό παγκοσμίως, ωστόσο αντιμετωπίζει προβλήματα, αναφορικά με το στόχο εντοπισμού του 80% των επαφών.

Μια εφαρμογή παρακολούθησης ξεκίνησε τελικά χθες Πέμπτη μετά από 4 μήνες καθυστερήσεων.

Οι λόγοι για μη συμμόρφωση κυμαίνονται από την έλλειψη ενημέρωσης των κυβερνητικών οδηγιών, έως την αδυναμία αναγνώρισης των συμπτωμάτων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες μπόρεσαν να εντοπίσουν τα βασικά συμπτώματα του κορωνοϊού, όπως ο βήχας, ο πυρετός και μια απώλεια αίσθησης γεύσης ή μυρωδιάς.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα που συλλέχθηκαν μεταξύ 2 Μαρτίου και 5 Αυγούστου και βασίστηκε σε 42.127 απαντήσεις από 31.787 συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 16 ετών.

Από την Πέμπτη, η Βρετανία έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, στους 41.902.

Σχετικά άρθρα