Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Καζακστάν απαγόρευσε τη λειτουργία τριών αεροπορικών εταιρειών που παραβίασαν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Το Καζακστάν απαγόρευσε τη λειτουργία τριών αεροπορικών εταιρειών που παραβίασαν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Καζακστάν, Λαθρεμπόριο Όπλων, Λιβύη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Καζακστάν απαγόρευσε τη λειτουργία τριών αεροπορικών εταιρειών για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, που έχει επιβληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Κυριακή η κυβέρνηση της κεντροασιατικής χώρας.

Ανακοίνωση στον ιστότοπο του υπουργείου Βιομηχανίας του Καζακστάν αναφέρει ότι αφαιρέθηκαν οι τοπικές άδειες από τις εταιρείες Azee Air, Sigma Airlines και Jenis Air.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ενημερώσει το Καζακστάν μέσω επιστολής ότι οι τρεις εταιρείες παραβίασαν το εμπάργκο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Οι πτήσεις των τριών αερομεταφορέων προς τη Λιβύη «πραγματοποιήθηκαν από τρίτες χώρες», ανέφερε το υπουργείο, σημειώνοντας ότι δεν είναι ευθύνη του Καζακστάν να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των αεροπορικών εταιρειών εκτός του Καζακστάν.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι οι παραδόσεις ξένων όπλων στη Λιβύη υπονομεύουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τη Δευτέρα κυρώσεις σε τρεις εταιρείεςμία τουρκική– για παραβίαση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας.

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ προειδοποίησαν σε μια έκθεση αυτό το μήνα ότι οι παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων είναι «εκτεταμένες, κατάφωρες και αγνοούν πλήρως τις κυρώσεις».

Σχετικά άρθρα