Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ αποχώρησε από τη Γ.Σ. όταν άρχισε η ομιλία Ερντογάν

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ αποχώρησε από τη Γ.Σ. όταν άρχισε η ομιλία Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, που συμμετείχε δια ζώσης στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αποχώρησε από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ισλαμιστή Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ο τελευταίος είχε αρχίσει να εκτοξεύει απαράδεκτες κατηγορίες εναντίον του Εβραϊκού Κράτους.

Ο πρεσβευτής Γκιλάντ Ερντάν έφυγε τη στιγμή που ο Ερντογάν μιλούσε για τις πολιτικές «καταπίεσης, βίας και εκφοβισμού» του Ισραήλ προς τους Παλαιστίνιους.

Η απόφαση για αποχώρηση δεν ελήφθη βεβαίως από τον Ισραηλινό πρέσβη αλλά προηγήθηκε συνεννόηση με την Ιερουσαλήμ.

Δείχνει η ενέργεια του ότι οι σχέσεις του Ισραήλ με την κατοχική δύναμη Τουρκία είναι πλέον στο χείριστο σημείο.

«Το βρώμικο χέρι που φτάνει στην Ιερουσαλήμ, όπου συνυπάρχουν τα ιερά των τριών μεγάλων θρησκειών, αυξάνει συνεχώς το θάρρος του», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Ο παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται στις πολιτικές καταπίεσης, βίας και εκφοβισμού του Ισραήλ για περισσότερο από μισό αιώνα».

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και εναντίον του σχεδίου ειρήνης του φίλου του, του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Μετά την απόρριψη του εγγράφου παράδοσης, το οποίο προσπάθησε να επιβληθεί στην Παλαιστίνη με το όνομα” Deal of the Century”, το Ισραήλ αυτή τη φορά επιτάχυνε τις προσπάθειές του “με τη βοήθεια των συνεργατών του”», ισχυρίστηκε.

Αναφερόταν σε ένα αμερικανικό σχέδιο που έχει στόχο την επίτευξη ειρηνευτικής διευθέτησης μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ που στοχεύει στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους μόνο στη Γάζα.

Δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα υποστηρίξει «οποιοδήποτε σχέδιο στο οποίο ο Παλαιστινιακός λαός δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του», και πρόσθεσε:

«Η συμμετοχή ορισμένων χωρών της περιοχής σε αυτό το παιχνίδι δεν σημαίνει τίποτα πέρα ​​από την εξυπηρέτηση των προσπαθειών του Ισραήλ να διαβρώσουν βασικές διεθνείς παραμέτρους.

»Έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να ανοίξουν πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ, κατά παράβαση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου.

»Χρησιμεύουν μόνο για να καταστήσουν τη σύγκρουση πιο περίπλοκη με τις ενέργειές τους», ισχυρίστηκε ο αυταρχικός ηγέτης της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα