Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάγγελμα Ομπάμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Διάγγελμα Ομπάμα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λευκός Οίκος, Μπάρακ Ομπάμα, Τζιχαντιστές,

Το βράδυ της Τετάρτης ο Μπάρακ Ομπάμα θα εκφωνήσει διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο, με το οποίο θα ανακοινώσει με ποιους τρόπους τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Μπάρακ Ομπάμα θα εμφανιστεί τους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες στις 21.00 τοπική ώρα, δηλαδή στις 04.00 της Πέμπτης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της έγκριτης εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών τάσσεται υπέρ των αεροπορικών βομβαρδισμών ενάντια στις θέσεις των τζιχαντιστών που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ οι 9 στους 10 θεωρούν ότι το Ισλαμικό Κράτος συνιστά απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, στο Κογκρέσο, τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί συμφωνούν ότι το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος ως αρχιστράτηγος έχει το δικαίωμα να διατάξει αεροπορικές επιδρομές, οι βουλευτές ζητάνε να διεξαχθεί επίσημη ψηφοφορία στο Κογκρέσο ώστε ο Πρόεδρος να λάβει και την επίσημη έγκριση του Σώματος για να εξαπολύσει εάν κριθεί αναγκαίου ακόμα ευρύτερες επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα