Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στη Γερμανία: Συνέλαβαν 7 τζιχαντιστές

Συναγερμός στη Γερμανία: Συνέλαβαν 7 τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κένυα, Σομαλία, Τζιχαντιστές, Φρανκφούρτη,

Σε συναγερμό είναι οι γερμανικές αρχές μετά από την σύλληψη 3 Γερμανών, που επέστρεφαν από την Σομαλία μέσω της Κένυα.

Σύμφωνα με τις αρχές, που τους συνέλαβαν αμέσως μόλις πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, οι 3 Γερμανοί είχαν ταξιδέψει το 2012 και το 2013 στην Σομαλία και πιστεύουν ότι είχαν κάνει εκπαίδευση σε στρατόπεδο Σομαλών τζιχαντιστών της Αλ Σαμπαάμπ.

Η Αλ Σαμπαάμπ συνδέεται με την Αλ Κάιντα και είναι η οργάνωση που είχε κάνει την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο αρχηγός της οργάνωσης είχε σκοτωθεί σε αεροπορική επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει οι Αμερικανοί στην Σομαλία.

Στις συλλήψεις αυτές ήρθε να προστεθούν άλλες 2 συλλήψεις στην Βαυαρία, όταν οι αρχές εντόπισαν 2 τζιχαντιστές την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν μέσω της Αυστρίας στην Συρίας.

Άλλοι δύο Γερμανοί τζιχαντιστές συνελήφθησαν στην Κένυα.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες, ο ένας είναι Γερμανός και ο άλλος είναι Γερμανός υπήκοος που έχει καταγωγή από την Σομαλία. Και οι δύο είναι ύποπτοι για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα