Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκηρύξεις καλούν σε λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σε Κούρδους (SDF) και Αμερικανούς στην Αν. Συρία

Προκηρύξεις καλούν σε λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια σε Κούρδους (SDF) και Αμερικανούς στην Αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακιντάτ Φυλή, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Άγνωστοι μοίρασαν προκηρύξεις και άλλα φυλλάδια σε περιοχές της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ της Συρίας, ανατολικά του Ευφράτη, στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των Κούρδων και των συμμάχων τους, καλώντας τον πληθυσμό σε λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και στους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με αναφορές, οι κάτοικοι της Άμπου Χαμάμ βρήκαν προκηρύξεις που τους καλούν σε εξέγερση ενάντια στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί εντάσεις σε μερικές κωμοπόλεις και οικισμούς στην περιοχή, στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες πετρελαιοπηγές της Συρίας, μεταξύ ανδρών της φυλής Ακιντάτ και στρατιωτών των SDF.

Στις σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των ανδρών της φυλής Ακιντάτ και των στρατιωτών του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Ντέιρ αλ Ζουρ, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), έχουν σημειωθεί σκοτωμοί και τραυματισμοί.

Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί μεταξύ της φυλής Ακιντάτ και του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ από τον Αύγουστο, όταν ένας φύλαρχος σκοτώθηκε από στρατιώτες των SDF.

Η φυλή Ακιντάτ, που είναι μια μεγάλη και πολυπληθής αραβικής φυλή της Συρίας, ζητά από τους Αμερικανούς και τους Κούρδους να αποχωρήσουν από τα εδάφη της φυλής ανατολικά του Ευφράτη.

Οι ηγέτες της φυλής Ακιντάτ ορκίστηκαν πίστη στον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον πρόεδρο της Συρίας, ωστόσο, ο πραγματικός λόγος της αντιπαράθεσης είναι ο έλεγχος των πετρελαιοπηγών, οι οποίες έχουν περιέλθει μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους υπό κουρδική και αμερικανική κατοχή.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, τη φυλή Ακιντάτ έχει προσεταιριστεί το Ιράν, που την εξοπλίζει και υποδαυλίζει τα μέλη της ενάντια σε Κούρδους και Αμερικανούς.

Στην κεντρική φωτογραφία, πολιτοφύλακες της φυλής Ακιντάτ, με συριακές σημαίες, διατρανώνουν έτοιμοι να απελευθερώσουν τα συριακά εδάφη ανατολικά του Ευφράτη από Κούρδους και Αμερικανούς.

Σχετικά άρθρα