Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικό δικαστήριο κατάργησε τo κόμμα «Η Ρωσία του μέλλοντος» του Ναβάλνι

Ρωσικό δικαστήριο κατάργησε τo κόμμα «Η Ρωσία του μέλλοντος» του Ναβάλνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξέι Ναβάλνι, Ρωσία,

Το Ανώτατο δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας με απόφαση του κατήργησε το κόμμα «Η Ρωσία του μέλλοντος» ιδρυτής του οποίου είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

«Το Δικαστήριο ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση του πολιτικού κόμματος “Η Ρωσία του μέλλοντος”», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του Ανώτατου δικαστηρίου.

«Η Ρωσία του μέλλοντος»

Το 2019 το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριψε τη νομική κατοχύρωση της ονομασίας του κόμματος «Η Ρωσία του μέλλοντος» υποστηρίζοντας ότι η ονομασία αυτή χρησιμοποιείται ήδη από άλλη πολιτική οργάνωση.

Ο Αλεξεί Ναβάλνι από το 2012 προσπαθεί να κατοχυρώσει την ονομασία του δικού του κόμματος για να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές, καταθέτοντας κατά περιόδους τις ακόλουθες τρεις διαφορετικές ονομασίες:

«Λαϊκή συμμαχία», «Κόμμα προόδου» και «η Ρωσία του μέλλοντος».

Ωστόσο κάθε φορά το υπουργείο Δικαιοσύνης προβάλλοντας διαφορετικές προφάσεις απέρριπτε τις αιτήσεις για την κατοχύρωση της ονομασίας τους.

Δεν μπορεί να κατοχυρώσει ονομασία

Τις δύο φορές την ονομασία του κόμματος υφάρπαξαν, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta ανταγωνιστές του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αρνούνταν την κατοχύρωση της ονομασίας προβάλλοντας διάφορες αιτιάσεις σε σχέση με τα έγραφα που έπρεπε να κατατεθούν.

Την τελευταία φορά ο Ναβάλνι πρότεινε το κόμμα του να ονομασθεί «Η Ρωσία του μέλλοντος» αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης τον Μάιο αρνήθηκε να την κατοχυρώσει υποστηρίζοντας ότι κόμμα με αυτή την ονομασία ήδη υπάρχει.

Πρόβλημα και για τον Γκουντκόφ

Δυσκολίες με την κατοχύρωση της ονομασίας του κόμματος του αντιμετωπίζει και ο πολιτικός Ντμίτρι Γκουντκόφ.

Από το 2018 προσπαθεί να μετονομάσει το κόμμα του «Πρωτοβουλία των πολιτών» σε «Κόμμα των αλλαγών», αλλά επανειλημμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης απέρριπτε τις σχετικές αιτήσεις.

Εξαιτίας αυτής της στάσης του υπουργείου ο Γκουντκόφ αποχώρησε από την «Πρωτοβουλία των πολιτών» τον Μάρτιο του 2020, δηλώνοντας ότι πλέον δεν θα αγωνισθεί εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική κατοχύρωση της ονομασίας του κόμματος.

Σχετικά άρθρα