Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι καταγγέλλει η Γερμανίδα πρώην ερωμένη του Xoυάν Κάρλος

Τι καταγγέλλει η Γερμανίδα πρώην ερωμένη του Xoυάν Κάρλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, Ισπανία, Σκάνδαλο,

Στην καταγγελία ότι ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος έπεσε θύμα «πραξικοπήματος» από την γυναίκα του Σοφία προχώρησε η πρώην ερωμένη του Κορίνα Σεν-Βιτγκενστάιν.

Σύμφωνα με όσα υπόστήριξε η Γερμανίδα που γνώρισε τον Χουάν Κάρλος σε επίσκεψή της για κυνήγι στην Ισπανία το 2004, η παραίτηση του το 2014 ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας της βασίλισσας Σοφίας, μελών της βασιλικής οικογένειας και του τότε πρωθυπουργού της χώρας, Μαριάνο Ραχόι.

Όπως είπε στο γαλλικο παριοδικό Paris Match, η διαρροή για τη σχέση της με τον Χουάν Κάρλος έγινε με σχέδιο το 2012 προκειμένου να πυροδοτηθεί η διαδικασία παραίτησης.

Η σχέση των δύο που ξεκίνησε το 2004 και έληξε το 2009 αποκαλύφθηκε μετά την επιστροφή του τραυματισμένου Χουάν Κάρλος από σαφάρι στην Μποτσουάνα, το 2012, στο οποίο είχε πάει με την Κορίνα Σεν-Βιτγκενστάιν.

Η Γερμανίδα πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος υποστηρίζει ότι ήταν τα προβλήματα υγείας του που οδήγησαν συγγενείς του και τον Ραχόι να ξεκινήσουν να μιλούν ανοιχτά για παραίτηση προκειμένου, τελικά, να ανέβει στον θρόνο ο σημερινός βασιλιάς και γιος του Χουάν Κάρλος, Φελίπε.

«Έχω δύο μέτωπα απέναντί μου. Το πρώτο σχεδιάστηκε από την σύζυγό μου και τους αξιωματικούς της.

»Βιάζεται να βάλει τον γιο της στον θρόνο γιατί μπορεί να τον επηρεάσει πολύ περισσότερο από ό,τι εμένα.

»Το δεύτερο είναι από τον Μαριάνο Ραχόι στόχος του οποίου είναι να με “ευνουχίσει” και να αποδυναμώσει τον θεσμό της μοναρχίας» φέρεται να είπε ο Χουάν Κάρλος στην Κορίνα Σεν-Βιτγκενστάιν.

«Η οικογένεια οργάνωνε πραξικόπημα και ήθελαν έναν ξένο ως αποδοπιομπαίο τράγο» προσθέτει η ίδια.

Το 2012 ο Χουάν Κάρλος μετέφερε ποσό 65 εκατ. ευρώ στην Σεν-Βιτγκενστάιν με ελβετικό δικαστήριο να έχει βάλει τη συναλλαγή αυτή στο «μικροσκόπιο» εξετάζοντας αν πρόκειται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» κατηγορία που αρνείται η Γερμανίδα ερωμένη του τέως βασιλιά της Ισπανίας.

Ο Χουάν Κάρλος, όμως, είναι αντικείμενο έρευνας και από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας το οποίο θα εξετάσει αν έχει διαπράξει αδίκημα σε σχέση με την υπόθεση συμφωνίας ύψους 6,7 δισ. ευρώ στη Σαουδική Αραβία μετά την παραίτησή του.

Σχετικά άρθρα