Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Β/Α Συρία – Έφεραν Bradley από το Κουβέιτ

Οι Αμερικανοί ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Β/Α Συρία – Έφεραν Bradley από το Κουβέιτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενισχύει τη στρατιωτική του ανάπτυξη -τόσο στρατεύματα όσο και εξοπλισμό- στη βορειοανατολική Συρία (συριακό Κουρδιστάν) παρά την προηγούμενη πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ να περιορίσει την παρουσία του εκεί, μια κίνηση που ερμηνεύεται ότι ακολουθεί τις εντάσεις με τη Ρωσία στην περιοχή.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) ανέπτυξε ραντάρ Sentinel, αύξησε τη συχνότητα των περιπολιών αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις αμερικανικές δυνάμεις και ανέπτυξε θωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley για να ενισχύσει τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, η οποία ελέγχεται από τις ΗΠΑ και τους Κούρδους συμμάχους της, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, λοχαγός Μπιλ Ούρμπαν.

Έξι τεθωρακισμένα οχήματα στάλθηκαν και «λιγότεροι από 100» στρατιώτες, είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Δίχως να αναφερθεί στη Ρωσία, ο λογαχός Ούρμπαν είπε ότι οι ενισχύσεις αποσκοπούν «να συμβάλλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας των δυνάμεων του Συνασπισμού» και ότι οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν σύγκρουση με κανένα άλλο έθνος στη Συρία, αλλά θα υπερασπιστούν τις δυνάμεις του Συνασπισμού εάν είναι απαραίτητο».

Αυτό σημαίνει ότι θα υπερασπιστούν τους Κούρδους; Και ενάντια σε ποιους; Γιατί σε ό,τι αφορά τους Τούρκους δεν το έκαναν και έχασαν σημαντικό βάρος της αξιοπιστίας τους.

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι οι ενισχύσεις «είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία και άλλα μέρη να αποφύγουν τις ερασιτεχνικές, ανασφαλείς και προκλητικές ενέργειες στη βορειοανατολική Συρία».

Τα αμερικανικά τεθωρακισμένα Bradley αποσύρθηκαν από την περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε στις αρχές του 2019 να ανακαλέσει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, προτού συμφωνήσει να αφήσει μερικές εκατοντάδες για την προστασία των πετρελαιοπηγών ανατολικά του Ευφράτη.

Αρκετά περιστατικά έντασης τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει τον αμερικανικό στρατό απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν αναπτυχθεί στα συρο-τουρκικά σύνορα βάσει συμφωνίας με την Άγκυρα.

Στα τέλη Αυγούστου, επτά Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με ρωσικό στρατιωτικό όχημα.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Twitter, προφανώς μαγνητοσκοπημένα από μάρτυρες και τους ίδιους τους Ρώσους, έδειξαν ρωσικά τεθωρακισμένα και ελικόπτερα που προσπαθούσαν να μπλοκάρουν αμερικανικά οχήματα και στη συνέχεια να επιχειρούν να τα αναγκάσουν να φύγουν από την περιοχή.

Τα Bradley μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη βορειοανατολική Συρία από την αμερικανική βάση στο Κουβέιτ, όπως τα βλέπετε και στην ανάρτηση του Διεθνούς Συνασπισμού:

Σχετικά άρθρα