Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλιοτ Ένγκελ: Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία

Έλιοτ Ένγκελ: Οι ΗΠΑ πρέπει να πιέσουν την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τουρκία,

Οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Έλιοτ Ένγκελ.

Όπως υπενθύμισε, η Ουάσιγκτον έχει προτρέψει επανειλημμένα τον πρόεδρο Ερντογάν να βάλει ένα τέλος στις μονομερείς επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται μια στάση επιφυλακής από τις ΗΠΑ προκειμένου να συνεχιστούν τα πρόσφατα θετικά σήματα αποκλιμάκωσης.

»Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και οι επακόλουθες εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελέσουν ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς.

»Αντίθετα, η ειρηνική συνύπαρξη και η διπλωματία πρέπει να επικρατήσουν και να δημιουργήσουν συνθήκες για διάλογο και συνεργασία», επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Ένγκελ κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να πιέσει την Τουρκία να εγκαταλείψει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και να θέσει τα θεμέλια για την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Όπως τόνισε, «είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε σύγκρουση εντός του ΝΑΤΟ, η οποία θα ωφελήσει μόνο τους αντιπάλους της Αμερικής».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό βουλευτή, οι επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας σε συνδυασμό με την προκλητική ρητορική και την παράνομη συμπεριφορά, έχουν υποδαυλίσει την αστάθεια και την αναστάτωση στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ως εκ τούτου έχουν θέσει σε κίνδυνο την εσωτερική συνοχή του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα