Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αντάρτες απελευθέρωσαν 648 Ουκρανούς αιχμαλώτους

Οι αντάρτες απελευθέρωσαν 648 Ουκρανούς αιχμαλώτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Λουγκάντσκ, Νέα Ρωσία, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ρωσικής καταγωγής αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν απελευθερώσει μέχρι στιγμής 648 Ουκανούς αιχμαλώτους πολέμου, δήλωσε την Τρίτη ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο.

Η απελευθέρωση έγινε σύμφωνα με τους όρους της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε την Παρασκευή μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών. Ο Λισένσκο πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του αναμένει να απελευθερωθούν ακόμα 500 Ουκρανοί αιχμάλωτοι. Ωστόσο, απέφυγε να πει πόσους αιχμαλώτους αντάρτες και αυτονομιστές θα ελευθερώσει με τη σειρά της η κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο αριθμός των 648 που ανακοινώθηκε σήμερα προκάλεσε σύγχυση, διότι τη Δευτέρα ο Πέτρο Ποροσένκο -ο Πρόεδρος της Ουκρανίας- είχε πει ότι είχαν απελευθερωθεί περίπου 1.200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι. Στις έτσι κι αλλιώς κακές σχέσεις των Ουκρανών αξιωματούχων με τα νούμερα, ο Λισένσκο έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι ο Πρόεδρος με τον αριθμό 1.200 αναφερόταν γενικότερα σε Ουκρανούς που αιχμαλωτίστηκαν από τους αντάρτες και… ό,τι να ΄ναι.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί δεν έχουν απελευθερώσει ρωσικής καταγωγής Ουκρανούς πολίτες που πιάστηκαν αιχμάλωτοι για την αυτονομιστική τους δράση.

Σχετικά άρθρα