Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία ανακοινώνει το όνομα του Τζον του αποκεφαλιστή

Η Βρετανία ανακοινώνει το όνομα του Τζον του αποκεφαλιστή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, James Wright Foley, MI5, Αποκεφαλισμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές,

Ο τζιχαντιστής Τζον, που αποκεφάλισε τους δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους, είναι παλιός γνώριμος των βρετανικών αρχών ασφαλείας, αφού σύμφωνα με το FOX, πριν πάει στην Συρία για να πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος, ήταν ταμίας ισλαμικών οργανώσεων στο Λονδίνο.

Η ΜΙ5 μάλιστα έδωσε όλα τα στοιχεία και όλες τις πληροφορίες που έχουν στο FBI, που αναζητά εναγωνίως όλα τα στοιχεία προκειμένου να συλλάβει αυτόν και τα υπόλοιπα μέλη των Beatles.

Οι Beatles είναι ο βασικός πυρήνας των Βρετανών τζιχαντιστών και έχουν πάρει ψευδώνυμα από τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Mirror η ΜΙ5 όχι μόνο ξέρει ποιος είναι αλλά τον παρακολουθούσε κιόλας ένα διάστημα πριν φύγει για την Συρία.

Εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με την MI5, ο Τζον δεν θεωρείτο ιδιαίτερα επικίνδυνος, όμως ξαφνικά έχει ακραίος και έφυγε για την Συρία “μέσα σε ένα βράδυ” όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Αμερικανοί και Βρετανοί πράκτορες, για να τον ταυτοποιήσουν, χρησιμοποίησαν ειδικό πρόγραμμα αναγνώρισης του εκτελεστή με το μοναδικό στοιχείο που είχαν, τα μάτια του.

“Είμαστε 99,9% βέβαιοι για την ταυτότητα του Τζον” δήλωσαν αμερικανικές πηγές στην εφημερίδα ωστόσο όπως συμπληρώνουν “πρέπει να είμαστε λίγο υπομονετικοί γιατί προσπαθούμε να εντοπίσουμε όλο το δίκτυο των Βρετανών τζιχαντιστών. Είναι θέμα λίγων ημερών”.

Σχετικά άρθρα