Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση για την εξέγερση στο Κίεβο

Η Μόσχα κατηγορεί τη Δύση για την εξέγερση στο Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Με ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί ευθέως τη Δύση για τη νέα αιματηρή εξέγερση που ξέσπασε σήμερα στο Κίεβο της Ουκρανίας.

«Αυτό που συμβαίνει είναι άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής κατευνασμού εκ μέρους των δυτικών πολιτικών και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, οι οποίοι από την αρχή της κρίσης εθελοτυφλούν απέναντι στις επιθετικές ενέργειες των ριζοσπαστικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ενθαρρύνοντας έτσι την κλιμάκωση και τις προβοκάτσιες σε σχέση με την νόμιμη εξουσία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Μόσχα καλεί την ουκρανική αντιπολίτευση να επιστρέψει σε διάλογο με την κυβέρνηση: «Για άλλη μία φορά προσκαλούμε την ουκρανική αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τις απειλές και τα τελεσίγραφα και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί τρόπος να εξέλθει η χώρα από τη βαθιά κρίση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι δράστες της νέας επίθεσης, την οποία οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης αποκαλούν “ειρηνική”, λιθοβολούν τους αστυνομικούς, βάζουν φωτιά σε αυτοκίνητα, κατέστρεψαν ένα φαρμακείο… Η αντιπολίτευση δεν έχει πλέον τον έλεγχο της κατάστασης και παρατηρείται ειλικρινά κατάχρηση της έννομης τάξης, και της κοινής λογικής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μετά από αρκετές ημέρες ηρεμίας, η βία επέστρεψε στο κέντρο του Κιέβου. Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Μαϊντάν (Ανεξαρτησίας).

Επτά από τα θύματα είναι πολίτες και δύο αστυνομικοί, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μια εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι απόψε το δημαρχείο του Κιέβου, το οποίο έχει μετατραπεί σε «γενικό επιτελείο της επανάστασής» και είχε εκκενωθεί την Κυριακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες ακτιβιστές.

Σχετικά άρθρα