Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Politico: Το Ιράν εξετάζει να δολοφονήσει την Αμερικανίδα διπλωμάτη Λάνα Μαρκς

Politico: Το Ιράν εξετάζει να δολοφονήσει την Αμερικανίδα διπλωμάτη Λάνα Μαρκς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κασέμ Σολεϊμανί, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico, που επικαλείται δύο Αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, οι υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η ιρανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να δολοφονήσει την πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νότια Αφρική, τη Λάνα Μαρκς, η οποία πρόσκειται στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απειλή, η οποία έχει εντοπισθεί από την άνοιξη, έγινε πιο συγκεκριμένη αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τις πηγές του Politico, καθώς η Τεχεράνη θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του ισχυρού στρατηγού της, του Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιανουάριο από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ κατ’ εντολήν του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες, Δευτέρα, πως πρόκειται για «ψευδείς πληροφορίες», «χωρίς βάση», καταγγέλλοντας «επαναλαμβανόμενες και εμετικές μεθόδους για τη δημιουργία ενός αντιιρανικού κλίματος στη διεθνή σκηνή».

«Οποιαδήποτε επίθεση από την πλευρά του Ιράν, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει, εναντίον των ΗΠΑ θα ακολουθηθεί από μια επίθεση εναντίον του Ιράν που θα είναι χίλιες φορές πιο ισχυρή σε μέγεθος!», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην κάνουν «ένα στρατηγικό λάθος» μετά την απειλή που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Τεχεράνης μετά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Αμερικανίδας διπλωμάτη.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα διαπράξουν ένα νέο στρατηγικό λάθος, αν το κάνουν θα έρθουν αντιμέτωποι με μια αποφασιστική απάντηση του Ιράν», προειδοποίησε ο Αλί Ραμπιί, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Ραμπίι εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου λύπη που «ο πρόεδρος μιας χώρας που διεκδικεί (μια ορισμένη εξουσία) στη διαχείριση της παγκόσμιας τάξης κάνει τέτοιες αμφιλεγόμενες, βιαστικές και τροφοδοτούμενες από την πολιτική του ατζέντα δηλώσεις».

Βασιζόμενος σε τόσο «αδύναμες» πληροφορίες δεν θα κάνει «κάτι άλλο από το να προκαλεί ανησυχία στην περιοχή», πρόσθεσε, καλώντας τον Τραμπ να «απόσχει από κάθε τυχοδιωκτισμό για σκοπούς επανεκλογής του» τον Νοέμβριο.

Σχετικά άρθρα