Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΗΕ: Έγινε ένα βήμα προς την πολιτική σταθερότητα και την ειρήνη στο Ιράκ

ΟΗΕ: Έγινε ένα βήμα προς την πολιτική σταθερότητα και την ειρήνη στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Νούρι αλ Μαλίκι, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Χάιντερ αλ Αμπάντι,

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαιρέτισε την έγκριση της νέας ιρακινής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Χαϊντάρ αλ-Αμπαντί, από το κοινοβούλιο της χώρας, την οποία και χαρακτήρισε ως ένα «βήμα προς την πολιτική σταθερότητα και την ειρήνη» στο Ιράκ.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του παν Κι Μουν, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε από όλους τους Ιρακινούς πολιτικούς ηγέτες να «συνεχίσουν να συνεργάζονται και να λάβουν χωρίς καθυστέρηση μια απόφαση» για το διορισμό των υπουργών στις καίριες θέσεις της Άμυνας και των Εσωτερικών.

Ο νέος πρωθυπουργός Χαϊντάρ αλ-Αμπαντί ζήτησε μια εβδομάδα προθεσμία για να στελεχώσει κάποια βασικά κυβερνητικά χαρτοφυλάκια, μεταξύ των οποίων είναι τα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών και υποσχέθηκε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Η νέα κυβέρνηση διαδέχεται αυτή υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μαλίκι, ο οποίος κατηγορείται από το εσωτερικό και το εξωτερικό του Ιράκ ότι «συνέβαλε» στην αυξανόμενη ισχύ του Ισλαμικού Κράτους στην κυρίως σιιτική χώρα με την αυταρχική πολιτική που ακολούθησε κατά της σουνιτικής μειοψηφίας.

Σχετικά άρθρα