Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συνέλαβε 60 δικηγόρους και 44 στρατιώτες «του Γκιουλέν»

Ο Ερντογάν συνέλαβε 60 δικηγόρους και 44 στρατιώτες «του Γκιουλέν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Παρασκευή 60 δικηγόρους και 44 στρατιώτες, που φέρεται να συνδέονται με ένα θρησκευτικό κίνημα με επικεφαλής τον ιμάμη Φετουλάχ Γιουλέν με την κατηγορία ότι ήταν ο ενορχηστρωτής της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016, μεταδίδει το Al Arabiya.

Μεταξύ των κρατούμενων είναι 48 ασκούμενοι δικηγόροι, επτά δικηγόροι που εκπαιδεύονται, ένας δικαστής που απολύθηκε από τη θέση του και ένας πτυχιούχος Νομικής, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και η αστυνομία πραγματοποίησαν τις συλλήψεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη την αυγή της Παρασκευής.

Είκοσι δύο από τους 44 στρατιώτες κατηγορήθηκαν για τη δημιουργία πυρήνων εντός του στρατού με δεσμούς με τον Γκιουλέν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Γκιούλεν -Τούρκο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα που ζει στις ΗΠΑ και πρώην σύμμαχο του- ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα συνωμοτών μέσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο Γκιουλέν χρησιμοποιεί τους οπαδούς του για να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Από το 2016, χιλιάδες άνθρωποι κρατούνται από την ισλαμιστική τουρκική κυβέρνηση για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Σχετικά άρθρα