Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

AstraZeneca: Η ενημέρωση για την διακοπή της δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό

AstraZeneca: Η ενημέρωση για την διακοπή της δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εμβόλιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης,

O φαρμακευτικός όμιλος AstraZeneca, βιομηχανικός εταίρος του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανακοίνωσε παύση στις παγκόσμιες δοκιμές του εμβολίου του, μετά την εμφάνιση μιας «ενδεχομένως ανεξήγητης ασθένειας» σε έναν εθελοντή που μετείχε στις δοκιμές.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι σταματά τις δοκιμές ώστε να επιτρέψει σε μια ανεξάρτητη επιτροπή να αξιολογήσει τα δεδομένα για την ασφάλεια του εμβολίου και πρόσθεσε ότι εργάζεται για να επισπεύσει την αξιολόγηση αυτή, ώστε να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε πιθανός αντίκτυπος στο χρονοδιάγραμμα των δοκιμών.

«Πρόκειται για μια συνηθισμένη ενέργεια, η οποία πρέπει να γίνεται όποτε εμφανίζεται μια δυνάμει ανεξήγητη ασθένεια σε κάποια από τις δοκιμές», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο Statnews, οι δοκιμές διεκόπησαν λόγω «υποψίας για σοβαρή παρενέργεια σε έναν μετέχοντα στη Βρετανία».

Η παύση αυτή στις δοκιμές θα μπορούσε να καθυστερήσει ένα από τα πιο προχωρημένα δυτικά σχέδια για την ανάπτυξη εμβολίου, μαζί με αυτά των αμερικανικών εταιρειών Moderna και Pfizer, με καθένα να στρατολογεί δεκάδες χιλιάδες εθελοντές προκειμένου να επαληθεύσει ότι οι δόσεις του εμβολίου του είναι ασφαλείς και ότι αποτρέπει τη νόσηση από Covid-19.

Η AstraZeneca έχει προπωλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις σε πολλές χώρες στον κόσμο, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον από τους ανταγωνιστές της.

Σχετικά άρθρα