Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

21χρονος μετανάστης ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Ιταλία

21χρονος μετανάστης ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Ιταλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρατσισμός,

Σάλο στην Ιταλία έχει προκαλέσει η δολοφονία του νεαρού Γουίλι. Ήταν παιδί μεταναστών και ο φόνος του φαίνεται να οφείλεται σε ρατσιστικά κίνητρα.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία, ο Γουίλι Μοντέιρο, γιος μεταναστών από το Πράσινο Ακρωτήριο, έχασε τη ζωή του ύστερα από άγριο ξυλοκόπημα διάρκειας 20 λεπτών από τέσσερις νέους.

Οι δράστες είναι αθλητικοί τύποι, με εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες.

Οι ίδιοι έκαναν ρατσιστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γουίλι προσπάθησε να υπερασπιστεί ένα φίλο του από τους τέσσερις, που του επιτέθηκαν επειδή τόλμησε να κοιτάξει μια κοπέλα.

Οι φερόμενοι ως δράστες τώρα αρνούνται κάθε ευθύνη. Αλλά οι εισαγγελείς, μέχρι αυτή την στιγμή, θεωρούν επαρκείς και αξιόπιστες τις καταθέσεις σε βάρος τους.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνομίλησε με τους γονείς του θύματος και κάλεσε όλους τους Ιταλούς να αναρωτηθούν που οφείλεται και τι σημαίνει η τυφλή αυτή βία.

Ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ανακοίνωσε ότι η πολιτική του δύναμη θα στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του Γουίλι Μοντέιρο, με στόχο να μπορέσουν οι συνήγοροί της, να κάνουν κάθε τι χρειάζεται, για να αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη.

Και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, καταδίκασε τον φόνο. Σε ανάρτησή του ανέφερε ότι «ένα χρυσό παιδί δολοφονήθηκε από απάνθρωπα όντα».

Σχετικά άρθρα