Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν στηρίζει το καθεστώς της Τρίπολης – Ο Σαράτζ θα προασπίσει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Ο Ερντογάν στηρίζει το καθεστώς της Τρίπολης – Ο Σαράτζ θα προασπίσει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ισλαμιστές, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φαγιέζ Αλ Σαράτζ,

Την υποστήριξή του προς την ισλαμιστική λιβυκή κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, τον Τουρκολίβυο πρόεδρο της οποίας, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, συνάντησε κεκλεισμένων των θυρών, επανέλαβε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος συζήτησε στην Κωνσταντινούπολη με τον επικεφαλής της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, Φαγιέζ αλ Σαράτζ, τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, τις διμερείς τους σχέσεις και θέματα της περιοχής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Ερντογάν «δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να παραμένει αλληλέγγυα με τη νόμιμα αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης και επανέλαβε πως προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη χωρίς καθυστέρηση» ανέφερε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «η ειρήνη και η σταθερότητα στη Λιβύη θα είναι επωφελείς για τους γείτονές της και για όλη την περιοχή, αρχής γενομένης από την Ευρώπη» και πως «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει μια θέση αρχής σε αυτό το πλαίσιο».

Κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, Ερντογάν και Σαράτζ συζήτησαν επίσης πώς θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους και θα «προασπίσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης στην ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα πάντα με την τουρκική προεδρία.

Σχετικά άρθρα