Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαβρόφ επισκέπτεται τη Συρία επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας

Ο Λαβρόφ επισκέπτεται τη Συρία επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Σεργκέι Σόιγκου, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ρωσική αντιπροσωπία, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, αναμένεται στη Δαμασκό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ και Σύρους αξιωματούχους, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης στην «Ασάρχ Αλ Αουσάτ» την Παρασκευή.

Ο διπλωμάτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι πραγματοποιούν κοινό ταξίδι στη Δαμασκό για ολοκληρωμένες συνομιλίες για τον πόλεμο της Συρίας.

Νωρίτερα, δυτικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί τη Συρία την επόμενη εβδομάδα.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν σε δήλωση προς το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «η επίσκεψη του Λαβρόφ θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στη συζήτηση με τη συριακή ηγεσία για τα αποτελέσματα του έργου της Συνταγματικής Επιτροπής, καθώς και την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τη Συρία μόνο μία φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος το 2011.

Το ταξίδι του ήταν τον Φεβρουάριο του 2012.

Εν τω μεταξύ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες μεταξύ του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του ειδικού εκπροσώπου του ΟΗΕ για τη Συρία Γκέιρ Πέντερσεν.

Στην αρχή των συνομιλιών, ο Σόιγκου δήλωσε ότι οι δυτικές κυρώσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην πολιτική διευθέτηση και στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, ανέφερε το υπουργείο.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι δυτικές δυνάμεις, αφενός, ανησυχούν για τον συριακό λαό και, αφετέρου, του επιβάλλουν κυρώσεις, απαγορεύουν την προμήθεια φαρμάκων και αποτρέπουν την επιστροφή των προσφύγων.

Σχετικά άρθρα