Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν συναντήθηκε με τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν συναντήθηκε με τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νετσιρβάν Μπαρζανί, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσιρβάν Μπαρζάνι, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία την Παρασκευή όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσει την αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Όπως μεταδίδει το ιρακινοκουρδικό BasNews, αμφότεροι οι δύο πρόεδροι τόνισαν την αμοιβαία προθυμία για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του ιρακινού Κουρδιστάν και της Τουρκίας και την επέκταση του εμπορίου μεταξύ των δύο πλευρών, επισημαίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για τουρκικές επενδύσεις στην αυτόνομη αυτή περιοχή του βόρειου Ιράκ.

Το κουρδικό προεδρικό γραφείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι Μπαρζανί και Ερντογάν αντάλλαξε επίσης απόψεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της στην περιοχή, με τον Ερντογάν να επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της Άγκυρας να βοηθήσει την περιοχή του Κουρδιστάν στον αγώνα κατά του COVID-19.

Αναφορικά στις σχέσεις Ερμπίλ και της Βαγδάτης και τις εναπομένουσες διαφορές τους, Μπαρζανί και Ερντογάν συμφώνησα ότι τα ζητήματα πρέπει να επιλυθούν σύμφωνα με το Σύνταγμα του Ιράκ.

Σχετικά άρθρα