Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ φοβάται ότι κάποιες χώρες θέλουν το εμβόλιο μόνο για τους πολίτες τους

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ φοβάται ότι κάποιες χώρες θέλουν το εμβόλιο μόνο για τους πολίτες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κάλεσε σήμερα τις χώρες σε όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «ο εθνικισμός των εμβολίων» θα επιβραδύνει την αντίδραση στην πανδημία, ενώ δεσμεύτηκε ότι ο ΠΟΥ «δεν θα εγκρίνει» ένα εμβόλιο εάν δεν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ο μηχανισμός COVAX, του οποίου ηγείται η Παγκόσμια Συμμαχία για Εμβόλια και Ανοσοποιήσεις (GAVI), ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (CEPI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έχει στόχο να βοηθήσει στην αγορά και τη διανομή των εμβολίων.

Ωστόσο ορισμένες χώρες που έχουν εξασφαλίσει τις δικές τους προμήθειες μέσω διμερών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν δηλώσει ότι δεν θα μετάσχουν στον μηχανισμό COVAX.

«Ο εθνικισμός των εμβολίων θα παρατείνει την πανδημία», δήλωσε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη, χωρίς να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη χώρα.

Παράλληλα, η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ Σουμίγια Σουαμινάταν δήλωσε σήμερα ότι κανένα εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό δεν αναμένεται να εγκριθεί για παγκόσμια διάθεση έως ότου υποβληθεί σε επαρκείς ελέγχους και αποδειχτεί η ασφάλεια και η δραστικότητά του.

«Κανένα εμβόλιο δεν πρόκειται να αναπτυχθεί μαζικά έως ότου οι ρυθμιστικές αρχές είναι βέβαιες, οι κυβερνήσεις είναι βέβαιες και ο ΠΟΥ είναι βέβαιος ότι έχει εκπληρώσει το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας Σουμίγια Σουαμινάταν σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη.

Σχετικά άρθρα