Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Μισθοφόροι των Τούρκων λεηλατούν και βιάζουν αναφέρει αμερικανική έκθεση

Λιβύη: Μισθοφόροι των Τούρκων λεηλατούν και βιάζουν αναφέρει αμερικανική έκθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SADAT - Εταιρεία Μισθοφόρων Ισλαμιστών Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Λιβύη, Μισθοφόροι, Πεντάγωνο, Συρία, Τζιχαντιστές,

H παρουσία χιλιάδων Σύρων μισθοφόρων που εστάλησαν από την Τουρκία για να υποστηρίξουν την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης φθείρει την ασφάλεια στην περιοχή και μπορεί να προκαλέσει αντίδραση στον λιβυκό λαό αναφέρει αμερικανική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η έκθεση του Department of Defense Inspector General, υπηρεσίας που εντάσσεται στο Αμερικανικό υπουργείο Αμύνης, εκδηλώνει επίσης ανησυχία και για την αυξανόμενη παρουσία Ρώσων μισθοφόρων στην περιοχή.

Η έκθεση κάνει λόγο για 5.000 Σύρους μισθοφόρους απεσταλμένους από την Τουρκία.

Πρόκειται για μισθοφόρους που έχουν συνεργαστεί προηγουμένως στενά με την Άγκυρα, και στον εμφύλιο της Συρίας, σημειώνεται.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει επίσης εκατοντάδες άνδρες τακτικού στρατεύματος στην Λιβύη, μαζί με χειριστές και τεχνικούς συστημάτων αεράμυνας, αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Οι όλο και περισσότερες αναφορές για κλοπές, σεξουαλικές επιθέσεις και καταχρηστικές συμπεριφορές είναι πιθανόν να αυξήσουν την ανασφάλεια και να προκαλέσουν αντιδράσεις στον πληθυσμό».

Επιπλέον, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Associated Press, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ στην Αφρική US. Africa Command ή AFRICOM, περιέγραψε τους Σύριους μισθοφόρους ως άπειρους, αγράμματους και με μόνο κίνητρο τον καλό μισθό.

«Την εκπαίδευση και επίβλεψη των μισθοφόρων έχει ο τουρκικός ιδιωτικός στρατιωτικός οργανισμός Sadat», αναφέρεται.

Σχετικά άρθρα