Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρύ χτύπημα ΗΠΑ σε Ερντογάν: Ετοιμάζονται να πουλήσουν τα «δικά» του F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Βαρύ χτύπημα ΗΠΑ σε Ερντογάν: Ετοιμάζονται να πουλήσουν τα «δικά» του F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζάρεντ Κούσνερ, Τουρκία,

Βαρύ χτύπημα στον σουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζονται να δώσουν οι ΗΠΑ και μάλιστα ο «θαυμαστής» του πρόεδρος των Ντόναλντ Τραμπ καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν τα «δικά» του F-35 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ο Τζάρεντ Κούσνερ γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να συζητήσουν την πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

Αλλά τα μόνα διαθέσιμα F-35 αυτή τη στιγμή είναι αυτά που παρήγγειλε -και δεν έλαβε- η Τουρκία από τις ΗΠΑ, καθώς την αγορά, ως γνωστό, ακύρωσε ο Λευκός Οίκος, ως αντίποινα για την προμήθεια του ρωσικού συστήματος S-400 από τον Ερντογάν.

Αν συμφωνήσει ο κ. Νετανιάχου και η Αμερική πουλήσει τα F-35, οι αναλυτές αναμένουν ρήξη στις σχέσεις της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας.

Σχετικά άρθρα