Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Τούρκος κατάσκοπος στην Αυστρία – Είχαν στήσει δίκτυο

Συνελήφθη Τούρκος κατάσκοπος στην Αυστρία – Είχαν στήσει δίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αυστρία, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Τουρκία,

Η Αυστρία θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος ενός ατόμου που ομολόγησε ότι διενεργούσε κατασκοπεία για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, και οι Αρχές ερευνούν και άλλες ύποπτες κατασκοπευτικές δραστηριότητες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, προειδοποιώντας την Τουρκία ότι αυτό δεν θα γίνει ανεκτό.

«Πρόκειται για άσκηση επιρροής από μια ξένη δύναμη στην Αυστρία και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με κανέναν τρόπο», δήλωσε ο Καρλ Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τουρκική επιρροή στην Αυστρία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής για τη δημόσια ασφάλεια, Φραντς Ρουφ.

Είχαν προηγηθεί εκτεταμένες έρευνες της αυστριακής Αστυνομίας έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που είχαν σημειωθεί τον Ιούνιο στη Βιέννη ανάμεσα σε ομάδες Τούρκων και Κούρδων.

Ένα άτομο ομολόγησε πλήρως ότι είχε «στρατολογηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για να κατασκοπεύει άλλους Τούρκους πολίτες ή Αυστριακούς πολίτες με τουρκικό μεταναστευτικό υπόβαθρο και να τους αναφέρει στη συνέχεια στις τουρκικές αρχές ασφαλείας», δήλωσε ο Νεχάμερ, ο οποίος πρόσθεσε πως η δικαιοσύνη θα απαγγείλει κατηγορίες για φερόμενη κατασκοπεία.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το άτομο αυτό.

Η Αυστρία ανακάλυψε πως τουλάχιστον 30 Αυστριακοί κρατούνταν στην Τουρκία στο διάστημα 2018-2020 μετά την είσοδό τους στη χώρα και έχει ενδείξεις πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να τους στρατολογήσουν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Η τουρκική κατασκοπεία δεν έχει θέση στην Αυστρία.

»Δεν υπάρχει θέση για την τουρκική επιρροή στην ελευθερία και στα βασικά δικαιώματα στην Αυστρία.

»Θα αγωνιστούμε με σθένος εναντίον τους», είπε ο Νεχάμερ, και πρόσθεσε πως η Europol και η προεδρεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχουν ενημερωθεί.

Το τουρκικό υπουργό Εξωτερικών δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.

Σχετικά άρθρα